Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Británii někdo udělal ze Škody Rapid krysu. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Tuning má mnoho podob, forem i stylů. Hodně svérázný způsob úprav automobilů představuje například takzvaný Rat Style.

Popsat tento styl je poměrně jednoduché, cílem modifikací je totiž to, aby vozidlo vyhlíželo jako hromada šrotu. Úpravci proto pracují s korozí, ošuntělým lakem,  "patinou" a občas také poškozením některých částí karoserie.

Na auta navíc často dávají hromadu samolepek a také dílů, které s výchozím vozem nemají nic společného. A často nejde ani o komponenty automobilové. Terčem krysích (rat je anglicky krysa) úprav někdy bývají také škodovky.

Dokládá to i Škoda Rapid Spaceback, kterou v duchu Rat Stylu upravuje kdosi ve Velké Británii. Český hatchback dostal spoustu prvků z výše uvedených kategorií - a je jich tolik, že je obtížné s jejich popisem někde začít.

Je tu každopádně na pohled sešlá karoserie, kterou doplňují červená ocelová kola, velké zadní křídlo, výrazné zástěrky za koly nebo třeba nástavce blatníků. Rapid dostal také řadu samolepek, na přední kapotě má klakson a levý přední blatník zdobí emblém ze staré škodovky. 

Zajímavé také je, že jsme na sociálních sítích našli několik fotografií naznačujících, že se auto neustále mění. Na zřejmě nejaktuálnějším snímku totiž nově najdeme masku chladiče a hvězdu na kapotě z mercedesu. A zaujme také zahrádka na střeše.

Za pozornost stojí i pohled do motorového prostoru a hlavně do interiéru, který nejenže přišel o zadní sedadla, ale jeho pojetí dokonale odpovídá dojmu z vnější podoby vozu. Podívejte se ostatně sami... 

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Doporučujeme

1. 10. 2022 11:55
Update.....
Auto proslo pomerne razantni celkovou upravou oproti publikovanym fotkam.
V pripade zajmu redakce rad dolozim aktualni fotky a detalni popis, jelikoz "aR2tu" neni jen designova uprava.
P.S. Ano......je to moje auto😉
12. 4. 2021 19:45
Re: Otazocka
Kdybyste radši chodili na své auto.sk nebo auto.hu
10. 4. 2021 18:52
Re: Otazocka
Dakujem, aj ty sa uzdrav.
10. 4. 2021 18:33
Re: Otazocka
Cholera s tebou ty pajác! :no:
10. 4. 2021 17:32
Re: Otazocka
Dakujem za upozornenie, uz to nikdy neurobim. Chlora buanda salara banda. :*)