Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nabídka ojetin v březnu klesla o 12 procent na 99.241 vozů

Diskuze (7)

Proti lednu byla nižší o 19 procent. Pokles souvisí s opatřeními proti šíření koronaviru.

Cena vozů v bazarech a inzerci se zvýšila o dvě procenta na nejčastěji 153.000 Kč. Vyplývá to z monitoringu skupiny AAA Auto.

Nabídka ojetin a jejich prodej od začátku roku výrazně rostly, od poloviny března se v podstatě zastavily. V březnu se v nabídce objevilo o 13.000 aut méně než v únoru, a to i přesto že začátek měsíce patřil u mnoho prodejců automobilů mezi ty nejsilnější v porevoluční historii.

"Na základě vládních opatření proti šíření koronaviru došlo ze dne na den k okamžitému útlumu prodeje automobilů. Od začátku roku již byly znatelné predikce ekonomů ohledně zdražování automobilů. Meziměsíčně rostla cena v průměru o dvě procenta. Kvůli aktuálnímu výpadku ve výrobě může během následujících měsíců dojít k ještě výraznějšímu zdražení," uvedla generální ředitelka Aures Holdings, která AAA Auto provozuje, Karolína Topolová.

V současnosti je možné ojetá auta prodávat jen na inzerát, v případě autobazarů pak jen on-line. "Začátek roku byl prodejně velice silný a najednou jsme museli naprosto změnit koncept našeho prodeje, abychom přežili. Aktuálně nabízíme automobily až o deset procent pod jejich výkupní cenou a vozíme je k zákazníkům přímo domů. Díky tomu se nám daří alespoň trochu zmírnit následky uzavření provozoven, nařízeného vládou," dodala Topolová.

Nabídka modelů na trhu ojetin se v březnu nezměnila. Stále se dalo koupit nejvíce Škodovek, konkrétně hlavně modely Octavia a Fabia. Na třetí a čtvrté příčce se dále drží Volkswagen s modely Passat a Golf.

Diskuze (7)

Doporučujeme

9. 5. 2020 12:43
Ojeté auto
Mně teda nepřijde, že by nabídka ojetých aut nějak klesla. Já jsem si vybíral auto po Novém roce a měl jsem z čeho vybírat. Vybral jsem si Škodu Superb a jsem s ním spokojený. Vyměnil jsem akorát provozní kapaliny a to bylo všechno. Auto jezdí jako nové :-) Jediné, co jsem teda musel vyměnit, tak byl klíč, protože jeden přestal fungovat, tak jsem si z https://www.auto-klic24.cz/ koupil nový.
4. 4. 2020 17:03
Hlavne prestali pendlovať kšeftári...
pre jazdenky do zahraničia.
A taktiež, kvôli finančnej neistote, sa ľudia prestali zbavovať svojich vozidiel a nakupovať nové.
4. 4. 2020 08:53
A bude hůř!
Ono nejde jen o současný ekonomický pokes kvůli kolonaviru, ale také o ten smutný fakt, že modelová a hlavně motorizační nabídka automobilek se kvůli idiotským regulacím EU stále více vzdaluje skutečným požadavkům evropských běžných zákazníků, což je naprosté popření základních atributů tržní ekonomiky :-O :-( :-( :no: ! Předraženého tříválcového hybridního mrzáka s automatem a milionem dotykových ovladačů, displejů a jízdních asistentů žádný normálně uvažující řidič nechce!
Avatar - iudex
3. 4. 2020 15:16
Ponuka vs predaje
Tak že ponuka klesla o 12% nevypovedá o ničom, dôležité je, o koľko klesli predaje. A tam to tipujem na podstatne vyššie percento. Keď kúpa nového auta bez "ošahania" a reálnej jazdy je dosť odvážna, tak kúpa jazdenky bez reálneho poriadneho vyskúšania je úplný nezmysel a to zrejme nerobí nikto.
3. 4. 2020 13:11
***
Prodas oktavku o 20 levnejs aby zmizela rychle a jdes pro ojetou m5ku o 300 levnejsi 😁👍