Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

NanoFlowcell QUANTiNO je připraveno pro sériovou výrobu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Lichtenštejnská společnost NanoFlowcell AG si pro letošní autosalon v Ženevě připravila produkční provedení svého loňského konceptu, které dostalo jméno QUANTiNO.

Společnost NanoFlowcell v roce 2014 představila koncept Quant e-Sportlimousine s výkonem 480 kW (653 k) a dojezdem až 600 koní. V loňském roce se na autosalonu v Ženevě představila evoluce pojmenovaná Quant F a společnost jí tehdy dělalo malé kupé pojmenované jednoduše Coupe Concept.

Letošní autosalon v Ženevě se má dočkat premiéry modelu pojmenovaného QUANTiNO a vycházejícího právě z malého kupé, i když samotná společnost uvádí, že došlo ke kompletnímu přepracování celého vozu.

Novinka je společností sebevědomě uváděna jako zástupce nové generace elektrických vozidel, což má mít na svědomí především její pohonný systém, který pracuje s napětí 48 voltů a disponuje výkonem 80 kW (109 k) produkovaným čtveřicí elektromotorů.

NanoFlowcell AG uvádí, že QUANTiNO má představovat elektromobil, který je prakticky připraven k sériové produkci. V letošním roce se mají odehrát poslední testy a následně má dojít ke konečnému rozhodnutí o tom, jestli bude nebo nebude zahájena malosériová výroba.

Lichtenštejnská společnost pak v Ženevě hodlá představit i další vývojový stupeň své dosavadní vlajkové lodi pojmenovaný Quant FE, kdy E v jeho názvu je zkratkou pro Evolution.

Tento 2+2-místný luxusní elektromobil s výkonem 801 kW (1090 k) nemá ve své nejnovější podobě představovat další vývoj techniky nebo designu svého přímého předchůdce, ale má posloužit k prezentaci pokroků ve vývoji vozidla pro sériovou produkci.

Quant FE se od loňského F liší především úpravami interiéru, jejichž cílem je splnění všech legislativních požadavků tak, aby vůz získal všechna potřebná povolení pro běžný provoz na evropských silnicích a mohla být spuštěna jeho malosériová výroba.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
4. 2. 2016 08:45
Hurá!
Tohle bude teprve revoluční elektromobil. A ne kvůli vzhledu nebo výkonu, ale především kvůli baterii! Bude možno načerpat plně nabitý elektrolyt do pěti minut na všech stávajících pumpách, které pro to stačí jen minimálně upravit.

PS: Popis auta na webu výrobce: [odkaz]
Meet the youngest member of the QUANT family: the new QUANTiNO. An innovative electric vehicle for the mass market, powered by nanoFlowcell®. A sporty and dynamic car, the stand-out feature is undoubtedly the low-voltage drivetrain. Even at only 48 volts rated voltage, a combination of nanoFlowcell®, buffer system, and four electric motors generates 4 x 25 kW/136 HP, giving the QUANTiNO a top speed of more than 200 km/h. With two 175-liter tanks, the QUANTiNO has a range of over 1,000 kilometers, fully electric and without harmful emissions. 3.91 meters long, the little 2+2-seat brother of the QUANT E and QUANT F appeals with its unique design and the striking detail of 22-inch wheels that literally make it stand out in its class. If there is one.
3. 2. 2016 18:48
Nano dojazd = 600 konskych dlzok :)
Opravte si to: "... s vykonem 480 kW (653 k) a dojezdem az 600 koni."