Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Lamborghini Aventador by mohl vypadat takto

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Automobilka Lamborghini by v březnu měla odhalit nástupce modelu Aventador. Jak by mohl vypadat?

Vlastní představu nástupce Aventadoru, který ve výrobě vydržel déle než 11 let (2011 až 2022), čerstvě nabízí motoristický web Kolesa. Jeho grafik při návrhu vycházel zejména z obrázků, které se nedávno objevily na stránkách Světové organizace duševního vlastnictví (WIPO).

Video se připravuje ...

A jako jejich vlastník byla uvedena společnost Automobili Lamborghini S.P.A., autorem byl jmenován Mitja Borkert, šéfdesignér značky.

Grafik webu Kolesa se tedy pokusil tyto nákresy "oživit" a přenést do podoby věrohodné ilustrace, která lépe poodhalí, jak by nástupce Aventadoru mohl vyhlížet.

Vize pracuje se siluetou podobnou právě Aventadoru, auto však dostalo nové světlomety, u nichž zaujme zejména provedení denního LED svícení. Vůz dále působí výrazně agresivněji a nabízí spoustu různých prolisů. Bočním partiím dominují otvory pro přívod vzduchu k motoru, vzadu najdeme úzké světlomety, masivní difuzor a koncovky výfuku vyvedené mezi světly.

Jsme zvědavi, jestli novinka, jejíž jméno zatím neznáme, bude opravdu vypadat takto. Pokračovatel Aventadoru by si měl ponechat vidlicový dvanáctiválec, ten by však měl být zcela nový a především elektrifikovaný. Vůz totiž dorazí jako plug-in hybrid, podle některých spekulací s výkonem okolo 1000 koní.

Nástupce modelu Aventador se má představit v průběhu března letošního roku a stejně tak by ještě letos měla odstartovat jeho výroba. Následně se hybridem stane také nástupce menšího modelu Huracán a v plánech značky figuruje rovněž plug-in hybridní Urus.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

31. 1. 2023 20:54
Re: Aventador
Jsem nedavno videl na silnici Sian a je to dobry… :-!
Pochybuju ze nekdy uvidim ten novy Countach…

Aventador byl designove opravdu povedeny, proste nikdo si nazivo nikdy nestezoval. Vypada vzdy super.
Myslim, ze maji pred sebou nelehky ukol :-! Ale to meli vzdy a italive si s tim take vzdy poradili
31. 1. 2023 17:06
Bežte s tým už niekam
Bežte už s tými "predstavami grafikov" niekam do ... Že niekto vie ovládať grafický program neznamená, že rozumie dizajnu. O výsledkoch ich "práce" nemá zmysel diskutovať, pretože s realitou obvykle nemajú spoločné nič. Grafik je grafik, vo svojom obore môže byť dobrý, v autobilovom dizajne je to proste nula.
31. 1. 2023 11:01
Aventador
Neustálé nové překabáťění Aventadora způsobilo že úplně zmizel Wow efekt z nového modelu. Bude to vypadat jak další verze aventouše. Kde jsou ty časy kdy jsme po deseti letech padali do kolen z nových modelů. Countach na Diablo z něho na Murciélago a poté Aventador. Dnes už pomalu nevíte co je co. . . .