Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrat Golfu Country? Úpravce zvažuje limitovanou produkci, základem je ostré R

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Německý úpravce delta4x4 představil koncept terénního Volkswagenu Golf. Rád by ale duchovního nástupce legendárního Golfu Country také vyráběl.

Připomeňme, že Golf Country je terénní verzí druhé generace oblíbeného německého hatchbacku. Vyráběl se jen asi rok a půl: od dubna 1990 do října 1991 vzniklo celkem 7.735 exemplářů.

Terénní legenda?

Volkswagen modifikace a finální montáž svěřil rakouskému Steyru. Do Štýrského Hradce putovaly normální Golfy Syncro CL s pohonem všech kol (šlo o systém stálého pohonu všech kol s viskózní spojkou, která plnila funkci mezinápravového diferenciálu a při prokluzu kol dokázala „krouťák“ rozdělit na polovinu), které dostaly navíc jen sportovní sedadla a čtyřramenný volant.

Video se připravuje ...

Ve firmě Steyer zvedli podvozek o šest centimetrů, namontovali zesílené pružiny a tlumiče, také trubková klec s ochrannou deskou pod pohonnou jednotkou si našla své místo až tady, stejně jako náhradní kolo na odklápěcím nosníku. Světlost vzrostla na 21 cm, zadní diferenciál byl uložen v pomocném rámu. Rakušané přidali celkem 438 nových dílů. O pohon se staral 1,8litrový zážehový čtyřválec poskytující maximální výkon 72 kW.

Šťavnatý základ

Moderní interpretace od delta4x4 láká na výrazně zajímavější parametry pohonné jednotky. Jako základ přestavby si totiž úpravce vybral aktuální Golf R, tedy ostré provedení s pohonem všech kol, sedmistupňovou převodovkou DSG a přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 235 kW.

Po vzoru předobrazu se samozřejmě počítá se zvýšením podvozku, a to o 80 milimetrů, balíček úprav zahrnuje také výrazné lemy blatníků, 18palcová kola Hanma obutá do terénních pneumatik Loder, světelnou rampu s LED lampami na přídi a střešní nosič.

Delta4x4 sice hovoří o konceptu, současně ale dodává, že je připravena na výrobu, pokud o vůz bude zájem. Firma samotná si představuje výrobu limitovanou na 25 kusů a odhaduje, že konverze z běžného Golfu R bude stát asi 35 tisíc eur, což je zhruba 830 tisíc korun, a že zabere asi 6 až 9 měsíců.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
20. 6. 2023 14:40
Golf za 2,5 mega?
Pomalu tu inflaci přestávám stíhat... :no: :D