Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návštěvnost ženevského autosalonu poznamenala nepřízeň počasí

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Minulou neděli se zavřely brány ženevského autosalonu. Letošní, již 76. ročník výstavy, navštívilo jen 674 tisíc lidí, přestože pořadatelé očekávali více než sedm set tisíc návštěvníků. Menší zájem o automobilovou přehlídku je přičítán špatnému počasí...

Minulou neděli se zavřely brány ženevského autosalonu. Letošní, již 76. ročník výstavy, navštívilo jen 674 tisíc lidí, přestože pořadatelé očekávali více než sedm set tisíc návštěvníků. Menší zájem o prestižní automobilovou přehlídku je přičítán špatnému počasí, které postihlo Švýcarsko zejména během prvního víkendu. Sněhová nadílka v té době paralyzovala několik švýcarských kantonů. Během první neděle se podíl návštěvníků ze vzdálenější německy mluvící části Švýcarska pohyboval jen kolem 13 %, místo loňských 30 %.

Návštěvu autosalonu jsme vám tradičně zprostředkovali v příloze magazínu Auto.cz, videomateriál z autosalonu vám budeme přinášet po částech ještě několik dní.

Jestliže je vám bližší osobní návštěva velkého autosalonu a do Ženevy jste se letos nedostali, doporučujeme návštěvu méně prestižní, ale obdobně reprezentativní automobilové přehlídky, která se uskuteční za dva týdny v nedalekém Lipsku (1.-9.4.2006).

Ondřej Láník
Diskuze (3)
17. 3. 2006 13:37
ŽENEVA - TO NEVA
že jsem tam nebyl... čtu auto.cz a v akuální souvislosti musím napsat ještě - koukám na auto.cz :yes: Koneckonců, svoje určitě sehrálo i to, že Apoštol, událost desetiletí, už vyjel minulý rok... takže... to snad chápe každej... i organizátoři autosalonu. Až bude představenej GURU, GOLF VI, shodím haxny se stolu, a budu v první řadě... tak jako milióny dalších ;-) Jen KOKO (korejští kovbojové), Subaruboys a další honáci budou žmoulat rozpaky ve svých zvlhlých dlaních prospekt nového GURU s vědomím, že zase propásli premiéru století :yes: