Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nechcete legendu z Need for Speed? Na prodej je Ford Indigo, jeden ze tří existujících kusů

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Jestli jste vyrůstali ve druhé polovině 90. let, je možné, že jste trávili hodiny u počítačové hry Need for Speed II. A že jste v ní řídili Ford Indigo.

Ford Indigo je koncept minimalistického roadsteru s velkým spoilerem vpředu, který automobilka představila v roce 1996. Podle dostupných informací vznikly tři exempláře.

Funkční je však jen jeden. O pohon se v jeho případě stará šestilitrový dvanáctiválec, který dává 324 kW a 549 N.m. Ford uváděl zrychlení z 0 na 60 mil v hodině (97 km/h) za 4 sekundy. Tento kus stále vlastní automobilka.

Dva zbylé exempláře byly jen makety bez motoru. A právě jeden z nich Ford kdysi prodal jistému sběrateli. Teď ho můžete mít vy, červené Indigo se totiž objevilo na prodej.

Cena není nízká, zvlášť při vědomí, že se v autě ani nesvezete. Indigo je k mání za 195 tisíc dolarů, tedy za zhruba 4,5 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - JirkaV8
28. 10. 2019 22:44
Re: Tečky v nadpisu
Chytrému napověz, hloupého trkni. Zrovna u tebe jsem čekal první možnost. Ale třeba jsem se nepřesně vyjádřil. Byla to ode mne zcela řečnická otázka. Samozřejmě vidím a vím jak to je. Zvolím proto nadpis takový, aby tam vešel. Narážím a kritizuji novou zdejší módu. Jak dřív dělali otazník všude a za každou cenu. Tak teď načnou myšlenku a zbytek vytečkují v domění, že nás jaksi napnou. My to nevydržíme a dostanou klik na článek, protože o klik jde. Protože většina lidí nečte zdaleka vše, jen proletí nadpisy. A vybere si 1-2-3 články, které je tématicky zaujmou. Hádanku nemám rád, buď nadpis řekne a shrne o čem článek je, nebo ne. Je to jakási vstřícnost ke čtenáři, v úředním dopise máš nahoře tučným "věc" a napsané o co v dopise jde. Napsat do věci, jó to se dozvíte na další straně považuji za vykutálenost.
Avatar - _Karel_
28. 10. 2019 21:47
Re: Tečky v nadpisu
Na titulní stránku je ten nadpis moc dlouhý, proto není celý. U článku celý je. Přijde mi to snadné k pochopení.
Avatar - JirkaV8
28. 10. 2019 20:10
Tečky v nadpisu
Proč jsou, prosím, v nadpisu ty 3 tečky? Tam je zatečkované nějaké neslušné slovo? "Ze..." Takže někdo by se mohl zesr ..., zechc....? Nebo snad máte na mysli jistého pána z Pražského hradu? :-[] Dřív býval otazník, teď zase tečky. Uvidíme co přijde časem. 8-s
Avatar - AntonioKekelli
28. 10. 2019 19:22
Ford
Tohle bylo velmi zvláštní vozidlo, raději jsem ale jezdíval s Fordem GT90, který byl také divný, ale stále si udržoval alespoň trochu té normálnosti. :D