Nejdrsnější kamioňáci světa (+ video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Světově úspěšná, nervy drásající soutěž tvrďáků kamioňáků se prostřednictvím televizní stanice Spektrum dostává i do Čech.

Tuny plechu a zuřivé síly pod kapotou. Jak dokonale dokáže člověk ovládat takovýto stroj v těch nejextrémnějších situacích? Kamioňáci soutěží na nejnebezpečnějších místech světa, aby zjistili, kdo má větší odvahu a uznáníhodné řidičské schopnosti. Mzda za strach pro posledního přeživšího je 150 000 dolarů. Pořad nazvaný Nejdrsnější kamioňáci světa startuje tuto sobotu 6. dubna 2013 na televizi Spektrum ve 13.00 - první epizoda vás zavede do Austrálie.

Osm drsných kamioňáků z různých koutů světa vyráží za nejextrémnějšími a nejzrádnějšími kamionovými trasami naší planety, aby zjistili, kdo z nich má největší odvahu. Myslí si, že již viděli a odřídili všechno, to se však hluboce mýlí. Řidiči kamionů musí v osmi epizodách projet takovými místy, o kterých si ani nemysleli, že je to vůbec možné. Navštíví přitom Austrálii, Brazílii, Kanadu, Mongolsko a Indii.

Při honbě za titulem Nejdrsnější kamioňák světa a tučnou odměnou si často sáhnou až na dno svých sil a speciální úkoly je dovedou nespočetněkrát k hlubokému zoufalství. Každá cesta trvá tři vysilující dny. Během nich je třeba řídit, nakládat, doručovat, navigovat, opravovat, doplňovat, čistit a vykládat, a to na těch nejextrémnějších a nejnebezpečnějších světových kamionových trasách. Jenom těžko si lze představit neúprosný tlak, kterému soutěžící čelí.

Pořad Nejdrsnější kamioňáci světa se za poslední rok stal jedním z nejúspěšnějších dokumentárních relací na televizi Channel 5. V první epizodě se můžete těšit na porovnání sil v australské odlehlé oblasti Cape York. Osm kamioňáků musí pracovat ve dvojicích a jejich úkolem je přepravit divoký dobytek na pastvu předtím, než zimní povodně odříznou tuto drsnou oblast od Severního Queenslandu. Vyčerpávající třídenní cesta je plná nástrah, kterými jsou nejen nebezpečné přechody přes řeku, ale také písek spolu s hlubokými dírami plnými prachu, což představuje velmi zrádné léčky zejména při cestě v noci.

Video se připravuje ...

Foto: Dragonfly Film and Television Productions Ltd

Zdroj: Spektrum

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
7. 4. 2013 15:16
Re: nafouklý televizní pořad
Samozřejmě jsem si dělal s tou bazukou srandu. Vím, že to bude hodně drsná záležitost a na něco takového to chce speciální schopnosti. Taky by mi dost vadilo vozit materiál okupantům, kteří tam nejsou kvůli nějakému tzv. terorizmu, ale jen kvůli obsazení ohromných nalezišť nerostných surovin a obchodům s drogami.
[odkaz]
Ze stejného důvodu mimochodem obsadili Kosovo. Prachy jsou vždy za každou válkou.
Avatar - vabis
6. 4. 2013 23:50
Re: nafouklý televizní pořad
Vy jste též bazuka 8-s Moc se díváte na TV nebo počítačové hry. Nemá a nikdy neměl nic takového, pod sedadlem má k ruce jen klíč na kola. Doprovod byl jen když se vezl ofiko chlast nebo cigára. Vojenský materiál jako civil na přepravu jen tak nedostanete. To není o atraktivitě, hrdinství ani penězích. Ale defakto vyloučení ze společnosti. Umění si sám poradit ve všech situacích a klimatickcýh podmínkách. Znát to auto líp, než většina lidí co ho konstruovali. Umět jazyky, mít ten dar když ne splynout, tak alespoň dobře vyjít s místním obyvatelstvem atd. A ono brejlit přes volant na prašnou cestu 10-13 hodin denně, 28dní v měsíci též není ono. Já byl jednou jako závozník svezen do Kazachstánu (výlet pro greenhorna) část cesty jsem aj řídil (mám jen béčko) a zažitky zajímavé, ale není moc o co stát. Pokud ti jde čistě o peníze, běž do politky nebo vymysli nějaký H-system. Na toto musíš mít povahu, ta nejde naučit ani vynutit.
6. 4. 2013 14:43
Re: nafouklý televizní pořad
Takže k C dodělat E a jdu do toho. 200 tisíc měsíčně, to už je pětina platu vyššího státního úředníka v ČR a to se vyplatí :-) Pod sedadlo bazuku, kalašnikov a pár granátů, jen pro jistotu kdyby nastaly problémy a jedééém.
Avatar - vabis
6. 4. 2013 01:41
nafouklý televizní pořad
To je televizní pořad, něco jak Ice Road Truckers. Kde v praxi je složitá administrativa a na ledové cestě ty výdělky tak pohádkové nejsou a hodně místních po tom vůbec netouží. Přesto TV senzace.

Tady toto všecko jsou navíc zcela a pohodové země! Známý pašoval po revoluci nelegální náklady, cisterna s pivem jezdila z Československa do Smolenska jako cukr nebo minerálka. Pašovalo se snad vše. Jezdilo se i v noci lesem přes zelené hranice, ale 90% času o tom věděli od našich, celníků až po polovinu milice. Dokud byly prachy pokaždé v igelitce tak to šlo. Kradly se i nové záložní naklaďáky přímo z vlaků. Spát v autě asi měsíc v kuse při víc jak -40C taky denní chleba. Nyní už černota tolik nejde (vykládat se může, vše promlčeno) tak nyní jezdí zcela legálně zásobování US základen Hamburg - Afganistan. Točka trvá asi měsíc, do kapsy 200tis. Tato 30cm ohořelá díra skrz návěs je od rakety atd patří k denním historkám bez koeficientu přehánění.