Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TOP 5: Nejrychlejší SUV současnosti. Do kapsy strčí i leckterý sporťák!

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Vozy kategorie SUV jsou světovým fenoménem. Kromě cenově dostupných či terénně zaměřených kousků sem ale patří i vozy, které se nemají za co stydět ani na závodním okruhu.

Video se připravuje ...

Zatímco ještě v loňském roce byly dle statistik Svazu dovozců automobilů nejžádanější vozy nižší střední třídy s drobným náskokem před SUV, letos už jsou sportovně-užitková auta na prvním místě. Celkový podíl za rok 2017 činí 24,31 % a vzhledem k rostoucím flotilám jednotlivých automobilek lze předpokládat, že počet aut tohoto karosářského střihu bude stoupat.

Výhodami SUV jsou hlavně vyšší posez, lepší rozhled a pocit bezpečnosti. Naopak mezi negativa se často řadí horší jízdní vlastnosti a fakt, že SUV nikdy nebude jezdit jako sportovní automobil.

Pravda je to jen z části. Zatímco řada mainstreamových značek se soustředí hlavně na uspokojení středního proudu a poměr cena/výkon, ty prémiové chtějí uspokojit zákazníky ve všech směrech. V nabídce tak nalezneme i skutečně rychlá SUV, která možná nejezdí jako skutečné sporťáky, ale minimálně jim šlapou na paty. A když na to přijde, v čisté rychlosti a akceleraci je i porazí!

Žebříček pěti nejhbitějších SUV planety můžete pečlivě prozkoumat v přiloženém videu. My jen prozradíme, že aktuální lídr tabulky je čerstvým přírůstkem a po zrychlení z klidu na stovku za 3,6 sekundy může pokračovat na maximální rychlost 320 km/h. Na SUV hodně slušná čísla…

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
28. 1. 2018 14:51
Re: aj SUV je možné mať rád
taky tě mám rád Maxi! jsi koření mého života:)
28. 1. 2018 14:49
Re: SUV
no tak jo ale každý zboží má svého kupce a nemá smysl to řešit... fakt je ten, že SUV už dneska dokážou i pěkně upalovat, ale pro mě auto placatý, děkuji:)
Avatar - lordlord
28. 1. 2018 09:18
.
chybí alffa a srt
Avatar - maxi!
28. 1. 2018 08:42
Re: Jeep SRT
velky suhlas s tym meranim zrychlenia na 200 - je to dnes uz ovela viac vypovedna hodnota.
uz roky sledujem testy v nemeckom Sportauto, v kazdom cisle je Supertest, kde je auto velmi dokladne testovane ( casy na dvoch okruhoch, slalom, zmena jazdneho pruhu, .....) a aj meranie zrychlenia 0- 200 - 0
:-!
Avatar - maxi!
28. 1. 2018 06:09
Re: Co takhle tabulka?
:yes: