Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejšílenější rekord na Nürburgringu hlásí Porsche Panamera ST!

David Bureš
Diskuze (2)
Kombi Porsche Panamera Sport Turismo ve verzi Turbo objela Severní smyčku při rekordní jízdě s časem 12:06. Zdá se to jako hodně, ale má to svoje vysvětlení!

Video se připravuje ...

Zajeté časy na německé Severní smyčce Nürburgringu byly automobilovými fanoušky natolik sledovány, až se s nimi v posledních letech doslova roztrhl pytel. A tak vedle nejrychlejších vozů vůbec známe i nejrychlejší SUV, nejrychlejší sedan nebo nejrychlejší předokolku. A i tito rekordmani jsou ve srovnání s aktuálně oznámeným rekordem ještě vcelku relevantní. Porsche Panamera se totiž stalo nejrychlejším autem, které smyčku objelo s taženým přívěsem!

V takových podmínkách vůz slavnou trať obkroužil s časem 12:06, což v absolutním pohledu možná není zas tak rychlý čas (Panamera Turbo to zvládne za 7:38), s přívěsem za sebou to ale žádné auto nedokázalo rychleji. Navíc s ohledem na to, že kvůli taženému přívěsu auto dosáhlo maximálně rychlosti 180 km/h, to nakonec je více než zajímavé číslo.

Rekordmanem je konkrétně Panamera Sport Turismo ve verzi Turbo, tedy kombi varianta poháněná dvakrát přeplňovaným čtyřlitrovým osmiválcem o výkonu 404 kW a točivém momentu 770 N.m. Za sebou táhla dvounápravový přívěs Moetedfindt FTP 235, který jeho výrobce tímto netradičním způsobem propaguje.

Rekordní jízdy se přitom zúčastnilo ještě jedno Porsche. Přívěs totiž během ní nebyl prázdný, ale nacházel se v něm historický traktor Porsche Junior 108.

My jsme teď jen zvědavi, zda nějaký konkurent společnosti Moetedfindt zvedne hozenou rukavici a bude chtít její rekord překonat. Nehlásí se třeba český Agados? Aby se nám tu totiž nerozhořela podobná válka jako nedávno mezi hot hatchi...

David Bureš
Diskuze (2)
1. 12. 2017 07:29
Re: Hmmm
Asi to bude len pocit.
Je jasné, že ten príves museli niečím riadne zaťažiť, inak by im pri 180 km/ h letel vo vzduchu...
30. 11. 2017 15:50
Hmmm
No neviem, mam dojem ze kdektory Poliak tahajuci na vleku bazarovky z Rakuska jazdi po D1ke rychlejsie...