Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Někdo před deseti lety koupil Challenger SRT8 a zavřel ho hned do garáže. Teď auto prodává

Jan Zajíc

U nás v redakci jsme zastánci přístupu, že auta mají jezdit, ať jsou sebevzácnější. I proto nás zaujala zpráva o prodeji deset let starého Challengeru SRT8, který za svůj život najezdil jen 14 kilometrů.

Sportovní kupé automobilky Dodge přitom není ani v ostré verzi SRT8 vyloženě raritní vůz. Je tedy hodně zvláštní, že se našel někdo, kdo si jej v roce 2008 koupil a okamžitě schoval do garáže. Podle inzerátu na eBay.com dokonce do vyhřívané.

Prodejce z americké Tulsy tvrdí, že jde o nejméně jetý Challenger toho roku výroby (vzhledem k nájezdu to asi nelze rozporovat), v plné možné výbavě a dokonalém stavu. Majitel totiž auto pravidelně servisoval (dlouhé stání jinak automobilům spíš ubližuje) a jednou za měsíc nastartoval motor. Občas si udělal i kratičkou projížďku po svém pozemku. Dál by stejně nemohl, vozu chybí registrační značky.

Challenger SRT8 pohání osmiválec HEMI o objemu 6,1 litru, poskytující nejvyšší výkon 425 koní (312 kW) a maximální točivý moment 570 Nm. Síla motoru je přenášena na kola zadní nápravy prostřednictvím pětistupňové automatické převodovky.

Pozoruhodná je také cena. Aktuálně vlastník žádá 35 tisíc dolarů (asi 800 tisíc korun), což je zhruba stejně, spíš dokonce trochu méně, než kolik stál Challenger SRT8 jako nový v roce 2008.

Jan Zajíc

Doporučujeme