Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Němci postavili policejní Porsche 911. Piráty silnic ale stíhat nebude

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Vedle policejního zbarvení a majáků dostalo Porsche 911 Targa také nový bodykit, stojí na nových kolech a nechybí ani drobné úpravy kabiny.

Kdo si chce dnes upravit svůj automobil, má na výběr z nepřeberného množství dílů a doplňků. Je potřeba si však uvědomit, že některé díly nemusí odpovídat bezpečnostním standardům, mohou postrádat řádné certifikace a ve výsledku tak mohou být pro řidiče i jeho okolí vlastně nebezpečné.

Právě z toho důvodu se německá tuningová společnost Techart rozhodla postavit unikátní Porsche 911 Targa 4, oblečené do policejních barev, které by mělo upozornit na téma bezpečných a legálních tuningových doplňků.

Vůz byl představen v rámci kampaně Tune it! 2022, která se zaměřuje právě na ilegální tuningové doplňky. Za kampaní, která odstartovala v roce 2005, přitom stojí německé ministerstvo dopravy za podpory německé asociace automobilových úpravců, společnosti vyrábějící pneumatiky Hankook a dalších partnerů.

Video se připravuje ...

Cílem celé akce je přitom propagovat bezpečný a odpovědný tuning a vzdělávat zákazníky. A upravené Porsche 911 Targa 4 v policejních barvách může sloužit jako skvělý příklad.

Vůz je totiž vybaven bodykitem Techart Aerokit, obsahujícím například přední spoiler, nástavce prahů, křídlo nebo zadní difuzor, jehož vývoj probíhal ve větrném tunelu a skutečně pozitivně ovlivňuje aerodynamiku. Díky sportovním pružinám je navíc celý automobil o 40 mm nižší a působí tak ještě sportovněji.

V podbězích jsou černá litá kola Techart Formula V, obutá do pneumatik Hankook, ozdobená žlutým pruhem. Celá karoserie nese typické policejní barvy a na střešním oblouku je umístěn kompaktní policejní maják, který doplňují ještě menší výstražná světla v karbonové přední kapotě s logem úpravce na spodní straně.

Do kabiny přidal úpravce nový sportovní volant, který je ozdoben žlutým indikátorem středu. Na věnci volantu, výplni dveří, opěrkách hlavy i středovém tunelu je pak perforovaný potah s dekorem šachovnice. Do středové konzole navíc úpravci integrovali také ovládání VRZ.

Vůz vznikal především pro vzdělávací potřeby, a proto bude během příštího roku vystavován v rámci různých akcí upozorňujících na téma bezpečného a legálního tuningu. Nyní je vůz vystaven například v rámci Essen Motor Show, která potrvá až do 5. prosince.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme