Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Němci udělali z Fiatu Ducato skutečného transformera mezi obytňáky

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Společnost Vöhringer představila speciální koncept obytné dodávky Fiat Ducato, ze které však snadno uděláte stěhovák i pojízdnou zasedačku.

Základem nového konceptu s označením Vöhringer ConceptCamper 2021 se stal šestimetrový Fiat Ducato, který je vybaven speciální odolnou podlahou. Pod tou je schovaná veškerá kabeláž, zatímco na vrchní levé straně nechybí dvojice klasických kolejnic pro upínání nákladu či sedadel.

V obytné úpravě vůz nabízí kompaktní kuchyňku s dvojicí plynových vařičů, dřezem a výklopnou pracovní plochou. Nechybí přední otočná sedadla, dvojice sedadel v kabině a praktický stolek. V zadní části je pak dvoumetrová postel, která se dá vyklápět do stran. Snadno a rychle tak uvolní prostor pro náklad, zavazadla či sportovní vybavení.

Díky prostorné kabině bylo možné vybavit vůz dokonce i koupelnou se sprchovým koutem a toaletou. Pokud by ale zákazníci preferovali více prostoru, mohou koupelnu jednoduše vyjmout. Tím si navíc uvolní přístup ke kolejnicím systému Schnierle, které umožňují instalaci dalších dvou sedadel.

Video se připravuje ...

Vöhringer ConceptCamper 2021 tak může být komfortním obytňákem s koupelnou pro čtyři osoby, jednodušším obytňákem s vnitřní kapacitou až šest osob, minibusem s velkým úložným prostorem či praktickým stěhovákem. Kompletní obytná zástavba by totiž měla být snadno demontovatelná.

Jak je z videa zveřejněného společností patrné, největší důraz byl kladen především na modulárnost a inovace. Díky možnosti využívat jedno vozidlo ve třech rolích se však může pro některé zákazníky jednat i o poměrně finančně šetrné řešení.

Novinka je již v současnosti vystavena na akci Düsseldorf Caravan Salon 2020, prozatím však není jisté, zda se ji společnost rozhodne přetavit v produkční model. Troufáme si ale odhadovat, že své zákazníky by si tohle řešení najít mohlo. A nemuselo by jich být málo.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme