Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německé TÜV Süd a TÜV Nord jsou zřejmě před fúzí

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Dva tradiční němečtí poskytovatelé služeb v oblasti autorizovaných kontrol, kvality a bezpečnosti TÜV Süd a TÜV Nord se pomalu připravují na liberalizaci trhu a vstup zahraničních konkurentů. Uvažuje se o fúzi.

V Německu dojde v příštím roce k otevření trhu v oblasti kontroly a certifikace průmyslových zařízení. Na příchod konkurence se chtějí tradiční německé firmy TÜV Süd a TÜV Nord připravit a tak uvažují o spojení. Žádný z podniků jednání nepotvrdil a jde tak o neoficiální informace z obchodních kruhů.

Kdyby však ke spojení došlo, vznikl by v tomto tržním segmentu „obr“ s ročními tržbami téměř 2 miliardy eur a zhruba 19 tisíci zaměstnanci. O konsolidaci odvětví se hovořilo již nedávno. Šlo o spekulace kolem spojení stanic TÜV Süd a stuttgartské Dekry nebo TÜV Rheinland. Nyní jsou však spekulace o spojení stanic TÜV Süd a TÜV Nord na místě, neboť dochází k liberalizaci a globalizaci trhu. Na expanzi na německý trh se již připravují zahraniční konkurenti, např. švýcarský koncern SGS (světová jednička v oblasti kontrolních stanic) nebo francouzská firma Bureau Veritas.

V současné chvíli je co do obratu největší německou firmou v odvětví Dekra. Konkurenci jí představuje pět německých TÜV - Nord (Sever), Süd (Jih), Rheinland (Porýní), Saarland (Sársko) a Thüringen (Durynsko).

Dan Vořechovský
Diskuze (1)