Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý Ford očekává pokles prodeje

Dan Vořechovský
Diskuze (22)
Ani nové Mondeo podle Fordu nedokáže vyrovnat výpadek prodejů z prvního čtvrtletí tohoto roku. Ford proto v Německu počítá s tím, že letos prodá méně vozů než v minulém roce.

Marketingový ředitel americké automobilky Ford v Evropě Jürgen Stackmann prohlásil, že sice od nového Mondea a masivní reklamní kampaně očekává zvýšení prodejů, avšak výpadek z prvního čtvrtletí se podle něj nepodaří dohnat. Evropská centrála Fordu v Kolíně nad Rýnem proto počítá s tím, že prodeje v Německu budou v letošním roce nižší než v roce předchozím. Stackmann předpokládá, že Ford letos v Německu prodá 250 tisíc osobních a lehkých užitkových vozů, což by proti loňskému roku znamenalo pokles o 9 tisíc vozů. V prvním čtvrtletí tohoto roku Ford zaznamenal pokles prodeje osobních vozů v soukromé sféře o 54,4 %, což bylo nejvíce ze všech automobilek.

Stackmann si hodně slibuje od nového Mondea, které by mělo nejen zvýšit prodeje ale také prestiž značky, a působit tak na prodeje dalších vozů značky Ford. Stackmann očekává, že se letos v Německu prodá alespoň 23 tisíc kusů tohoto vozu a v dalším roce nejméně 40 tisíc kusů. Ford očekává, že by mohl přetáhnout zákazníky nejen od tradičních konkurentů, kterými jsou podle automobilky vozy Volkswagen a Opel, ale také zákazníky kupující vozy prémiových značek Audi nebo BMW. Z jiných tržních segmentů by Ford rád přilákal 35 až 40 procent zákazníků.

Za první tři měsíce roku 2007 prodal Ford v celé Evropě 373.023 aut, což představuje meziroční nárůst 1,3 %. Z celkového počtu prodaných aut bylo 35.462 Mondeí (meziročně -14,6 %). Důležitým růstovým modelem jsou momentálně S-MAX (21.293 ks) a Galaxy (11.037 ks). Nejprodávanějšími Fordy v Evropě zůstávají Focusy (116.875 ks, meziroční pokles -7,4 %) a Fiesty (108.728 ks, -).

Dan Vořechovský
Diskuze (22)
7. 6. 2007 13:25
us ford
hlavně ať zvednou prodeje v usa ... ;-\
Avatar - Pekelná Micinka
6. 6. 2007 20:39
Re: Ford vs. VW
Proč myslíš?
Avatar - Pekelná Micinka
6. 6. 2007 11:41
Ford vs. VW
Mě to až tolik nezajímá, ale určitě by šlo vyhledat, i když možná dnes ještě ne, zda po zahájení prodeje Mondea nestoupnuly i prodeje Passatu, nebo jestli tam není nějaký malý "hop". Protože je možné, že spousta lidí čekalo na nové Mondeo a nenašli v něm to, co hledali, tak nakonec vzali Passata. No nic, to byla jen taková úvaha.