Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý úpravce nabízí balíček pro BMW M3 Touring. Výkon zvedne až na 610 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý německý úpravce AC Schnitzer představuje balíček úprav pro nové BMW M3 Touring.

Možností, jak rychlé kombi vylepšit, nabízí firma hned několik. Přitom tvrdí, že všechny vyvíjela s ohledem na použitelnost vozu. AC Schnitzer tedy slibuje, že modifikované BMW M3 Touring bude stejně skvělé na závodním okruhu jako při každodenním řízení v běžném provozu.

Video se připravuje ...

Začít můžeme výkonem. Zatímco dvěma turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec v tovární M3 Touring poskytuje maximální výkon 375 kW a nejvyšší točivý moment 650 Nm, úpravce umí jeho schopnosti povýšit na 434 kW a 750 Nm. Ale pozor, to se bavíme o prvním stupni, úroveň s označením Step II, tedy "druhý krok" nabídne 449 kW! Maximální krouťák zůstane na 750 Nm.

Další položkou v katalogu je nový výfuk, který láká mimo jiné na zajímavější zvuk, dále v něm najdeme nové díly adaptivního odpružení, novou sadu tlumičů nebo 20palcová lehká kovaná kola AC3, připravená pro pneumatiky o rozměrech 285/30 vpředu a 295/30 vzadu.

Německý úpravce přichází také s prvky pro vylepšení aerodynamických vlastností. Najdeme mezi nimi splitter, který údajně umí zvýšit přítlak na přední nápravě až o 40 kilogramů, pak třeba boční "křidélka", nový zadní střešní spoiler, ten umí přítlak zvýšit až o 20 kg, či difuzor vyrobený z uhlíkových vláken.

Do interiéru AC Schnitzer nabízí například upravený volant, který zaujme především hliníkovými pádly manuálního řazení s novým tvarem - větším a lépe přístupným.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme