Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý Zlatý volant pro Volvo C30, Roomster druhý

Ladislav Čermák
Diskuze (315)
Cennou trofej získalo malé Volvo v Německu

Zlatý volant se jmenuje anketa, každoročně vyhlašovaná německým týdeníkem Bild am Sonntag, vycházejícím v nákladu 2,3 milionu výtisků. Mezinárodní porota, složená z 25 odborníků, hodnotí 15 kritérií a vyhlašuje výsledky podle tříd. Malé Volvo se v kategorii kompaktní kombi v šesti kritériích umístilo na prvním a v pěti na druhém místě, což mu stačilo k vítězství před českým Roomsterem. Pro Volvo je to už třetí zlatý volant - první získalo v roce 2000 za model S60, druhý si zasloužilo kombi V50 o čtyři roky později.

Souběžně byly vyhlášeny i výsledky diváckého hlasování s Auto Bildem o nejkrásnější automobil Auto Bild Design Award. Mezi malými a kompaktními modely porazilo Volvo C30 Opela Corsu a Hondu Civic, celkovým vítězem se stalo Audi Q7 před Aston Martinem V8 Vantage.

Výsledky ankety Zlatý volant 2007

Malé vozy: MINI

Kompaktní vozy: Volvo C30

Střední a vyšší třída: Lexus IS

Roadster & cabrio: Volkswagen Eos

Coupé: Mercedes CL

Obytné automobily: Hymer B

Ladislav Čermák
Diskuze (315)
13. 11. 2006 21:13
Re: OTEVŘENÉ DVEŘE TTTOMOVA WC
>:-[] Napsal jsi asi desetkrát slovo - primitiv... že by nějaké podprahové úporné myšlénky, šikmý vočko ;-) Čočku jsi dostal oprávněně. A na mně se laskavě neodreagovávej. Vymáchal sis čumáček ve vlastních nedospělých loužičkách... nemám o tebe starost, jistě to překonáš... ale Tome, buď k sobě upřímný... jak jdeš mimo čísla... je to cihla rovnou kednu :-) :yes: A tu zoufalost, že svou neschopnost odůvodňuješ pracovním vytížením... :-) Guvernér ČNB hadr... ;-)
13. 11. 2006 16:05
Re: OTEVŘENÉ DVEŘE TTTOMOVA WC
Ha ha... pamatuj - kdo je pracovně přetížen, je neschopný. Jinak Tome, tu čočku cos dostal... ta tě dnad poučila dostatečně. Teď aby ses bál cokoliv o Lexu napsat na diskuzi ;-)
13. 11. 2006 11:41
IS-OTERAPIE
Tak tohle tu ještě nebylo... otevřené dopisy redakci, odhalené temné proudy spiknití všech proti jednomu, hlad po té "své" pravdě, a na korouhvi... erb nezdvořáka. Ale od teď to již bude jiné... TTTomovi, "šikmývu vočku", totiž nezbyde, než tu hozenou rukavici od pana redaktora pozvednout... bude muset opustit řeč čísel, bláboly sloupců... a bude muset vyrazit do světa... aby tu začal psát dokonalé diskuzní příspěvky... o tom, co je svět, o postavení aut v něm, o tom, co je vnímání auta, o tom, co je diamantovej kovboj... Jo... TTTom to tu bude mít teď setsakra těžké... vždyť si vybral úkol nad úkoly. Chce nás přesvědčit, že nemáme zaklínat modrobílou vrtuli, že nemáme vzívat trojcípou hvězdu... ano... on si vybral velmi zajímavý cíl - vnutit nám do srdcí produkt umělého kalkulu... produkt, který sám, když kolem něho profrčí ta modrobílá vrtule, stojí oněmělý v úžasu... Jistě... svět aut není světem čísel a jejich součtů... svět aut je především srdce, kotva, a kříž...
Avatar - Dinar
13. 11. 2006 07:49
Re: IS PRÝ VYHRÁL
Já ti rozumím, ale už jsem to tu psal několikrát, dá se hodnotit obecně typ proti typu, např. 3-er vs. IS, pak platí, co píšeš, já mám raději hodnocení konkrétních modelů proti sobě tj. srovnatelná motorizace, výbava, pak mi přijde hodnocení nabídky toho, co daná auta umí a za kolik se nabízejí, jako smysluplnější. Zkus vzít např. tebou zmíněný passat, 2,0 tdi je průměr ve srov. s konkurencí (tedy stř. třída se 4R diesely), 2,0 TFSI je nejlepší (stř. třída se silným benzínem) a 3,2V6 je nesmysl(pozn. pochopitelně moje subjektivní hodnocení). Jak z toho chceš říct, zobecnit, jak dobré je passat auto? Proto v případě IS říkám, že IS 220d je, dle mého, důstojnou konkurencí 320d, i když stále to není úplně ono, hlavně motor a převodovka a IS 2,5 V6 je velmi kvalitní konkurent pro 325i. Pokud srovnán tyto dva modely s modely prémiovky, tedy BMW, pak vzhledem k tomu, jak malý rozdíl to je, můžu pokládat IS, co do kvalit nabízeného, za srovnatelný s premiovými produkty. Je tu pochopitelně problém image, ale ten se samotnými kvalitami auta nesouvisí. Ale znova upozorňuju, neřeším Lexus obecně, mluvím jen o IS.
12. 11. 2006 09:10
Re: OTEVŘENÉ DVEŘE TTTOMOVA WC
Tome, i ja porusim tvoje prani. Co takhle dojit do koupelny natocit umyvadlo plne studene vody strcit tam hlavu a rikat si...je to jen germanska anketa, je to jen auto, kusy zeleza, skla, plechu, nejaka umelina, draty a tekuty sragory..... Stejne jako ve fotbale byvaji nejvetsi dementi fanaticcti priznivci jednoho klubu, u aut je to to same