Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nenabíjejte své plug-in hybridy, varuje BMW. Vybraným vozům hrozí zkrat baterie

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Mnichovská automobilka vyhlásila svolávací akci svých plug-in hybridních modelů. Může totiž dojít ke zkratu vysokonapěťové baterie.

Informaci o svolávací akci automobilky přinesl web Svolávačky.cz s odkazem na německý magazín Auto Motor und Sport. Akce se dotkne 4460 vozidel po celém světě, přičemž přibližně tisícovka z nich se nachází v Německu. BMW neponechalo nic náhodě a prozatímně pozastavilo dodávky hybridních vozů zákazníkům.

Na pozoru se mají mít vlastníci plug-in hybridních BMW řady 3 a řady 5 (včetně karosářské verze Touring), řady 2 Active Tourer, řady 7, stejně jako SUV a crossoverů X1, X2, X3 a X5. Akce se týká také modelu Mini Countryman do zásuvky. Potenciální nebezpeční hrozí všem vyrobeným autům v období od 13. března do 6. srpna letošního roku.

Video se připravuje ...

Interní kontroly automobilky odhalily, že sváry na vysokonapěťovém akumulátoru nebyly během výroby úplně očištěny. Ve vzácných případech (v závislosti na tvaru, velikosti a poloze), by kontaminace během počátečního nabíjecího procesu mohla způsobit zkrat.

Automobilka k problému přistoupila zodpovědně a majitelé dotčených vozidel jsou v současné době individuálně informování. Zároveň uvedla, že vlastníkům postižených vozů doporučuje nenabíjet na veřejných ani domácích dobíječkách, dokud nebude stav auta zkontrolován.

„Svolávací akce se týká i České republiky, konkrétně se jedná o 23 vozidel a to pouze o plug-in hybridy. Drtivá většina vozů zatím ještě nebyla předána zákazníkům a jsou u dealerů,“ uvedl David Haidinger z českého zastoupení automobilky BMW.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Doporučujeme

21. 8. 2020 21:37
"Toyotě v hybridech ujel vlak"
Někdy před rokem jsem tu v diskuzích četl, jak Toyotě v hybridech ujel vlak. Mám kolem sebe už docela dost hybridních aut od Volva, BMW a třeba VW, a můžu říct, že to mají fakt promakaný. Základní rozdíl oproti Toyotě a Lexusu tu ale přeci jen je. V té Toyotě to stoprocentně funguje, ostatní se to teprve učí a dost to zlobí.
Avatar - Barrichello
21. 8. 2020 21:18
Re: Mám mnohem lepší radu...
Zalez neobolševická zelená kreaturo. Běž leštit tetě Gréte jutový boty a neoxiduj tady :-)
Avatar - Barrichello
21. 8. 2020 21:17
Re: Mám mnohem lepší radu...
Evropa vymírá, kdyby sem netahali migranty z Asie a Afriky, tak vymírá a některé vesnice a oblasti Itálie, Španělska, Švédska a dalších zemí už by byly dávno bez obyvatel :-)
Avatar - Barrichello
21. 8. 2020 21:15
Ekologie v praxi
kpute si plugin hybrdi a nenabíjete ho. To nevymyslíš no.

Ale zelení bolševici hýkaj blahem :-) :-) :-) :-)
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2020 09:16
Re: Mám mnohem lepší radu...
Hele nechceš MÍSTO vymejšlení dalších tupejch urážek = se třeba poučit? Nebo alespoň nechat toho urážení?