Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Není nutné vše měnit. Audi nabízí službu opravy poškozených dílů

Marek Bednář
Diskuze (10)

Kdo jezdí se svým pětiletým audi do autorizovaných servisů, má nově možnost nechat vadnou součástku opravit místo její výměny za novou. Chvíli to trvá, ale úspora nákladů má být výrazná.

Běžnou praxí při opravách aut je dnes vadnou či poškozenou součástku vyměnit za novou. V případě, že je problém jen v malé její části, se to může jevit zbytečně drahé či neekologické, ovšem ve většině případů – jde-li ten díl sehnat – je to nejjednodušší a nejrychlejší řešení.

Automobilka Audi nyní přichází s novou službou opravy poškozených dílů. Pojmenovala ji Repair Concept a jejím principem je, že místo výměny celku bude díl opraven přímo u jeho výrobce. Automobilka slibuje až osmdesátiprocentní úsporu nákladů oproti nákupu nového originálního dílu. Výhodné to je zejména u drahých součástek, jako jsou infotainmenty nebo filtry DPF.

Video se připravuje ...

„Na základě principů trvalé udržitelnosti se snažíme rozvíjet všechny oblasti naší činnosti,“ říká Jan Špinar, vedoucí divize After Sales společnosti Porsche Česká republika, která je importérem značky Audi na český trh.

„Týká se to samozřejmě také poprodejních služeb včetně oprav starších vozů. Právě pro ně jsme vyvinuli nový koncept s názvem Audi Repair Concept, jímž vycházíme vstříc požadavkům našich zákazníků na nákladově efektivní opravy poškozených dílů vysoké hodnoty a současně přispíváme k ochraně životního prostředí,“ dodává Špinar.

Služba je určená pro auta starší 5 let, která jezdí do autorizovaných servisů. Opravna vymontuje vadný díl a odešle jeho opravci, který díl vrátí opravený. Proces trvá déle než klasická výměna dílu za nový, ovšem podle automobilky nanejvýš dva pracovní týdny, a zákazník zná cenu předem – cena se nezvyšuje ani v případě zjištění dodatečné závady v průběhu opravy. A navíc je na opravený díl standardní dvouletá záruka.

Není ani nutné nechat všechno na servisu, podle českého zastoupení Audi je možné k opravě donést i vlastnoručně vymontovaný díl. Ovšem, v případě vlastní montáže opravené součástky je třeba dodržet servisní postupy předepsané výrobcem, jinak může být případné uplatňování záruky značně ztížené.

Marek Bednář
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
16. 12. 2023 18:28
Ted je ještě otázka
zda ta oprava nebude dražší jak koupě nového dílu, zvláště toho neorigo :-)
Avatar - lordlord
15. 12. 2023 12:21
Re: Šašci pomalovaní
zkroucený brzdový kotouč lze stočit, pokud není moc úzký
15. 12. 2023 07:09
Re: Re: No a za dalších 50 let
Tak konkretne aj mixer kitchen aid mas verziu amatersku, artisan a heavy duty a je medzi nimi brutalny rozdiel v zivotnosti a spolahlivosti. A urcite by som to nedaval za priklad dlhodobej neznicitelnosti
Re: Šašci pomalovaní
Dokonce i takovej motorek stěračů opravíš nebo třeba i blbej kulovej kloub se dá opravit, alternátor se dá opravit, brzdovej třmen a další a další...
Avatar - Emel
14. 12. 2023 23:09
Re: Šašci pomalovaní
V článku je zmíněný filtr DPF a nebo infotainment auta - to si asi představit umíš, ne?
Může se repasovat převodovka nebo diferák, pro karosářské díly se to asi už děje dneska... i nárazníky apod. se dají úspěšně opravovat.