Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nesháníte rychlou rodinnou dodávku? Tenhle Multivan má motor z Porsche 911 Turbo. A je k mání

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Volkswagen Multivan je docela oblíbené velké rodinné auto. Jestli se líbí i vám, ale od vozu chcete mnohem víc než "jen" všestrannost, pak by vás mohl zajímat tento bílý exemplář.

Neobvyklý kousek generace T5, vyrobený v roce 2010, totiž nabízí techniku Porsche. A je zrovna na prodej v Německu.

Za jeho existencí stojí německá společnost TH Automobile, kterou přestavby dodávek značky Volkswagen s využitím techniky Porsche proslavily. V tomto konkrétním případě se o pohon stará dokonce šestiválec z 911 Turbo generace 996.

A nejde jen o motor, z německého sporťáku je tu celé pohonné ústrojí. Plochý 3,6litrový šestiválec, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, tak doplňuje pohon všech kol a také převodovka - v tomto autě se nachází šestistupňový manuál.

Motor je navíc stejně jako u dárcovského vozu umístěn za zadní nápravou. Dokonce nabízí vyšší výkon, prodejce udává 427 kW, tedy 581 koní. Je jasné, že tahle rodinná krabice pojede jak splašená.

V interiéru si pak můžeme všimnout také budíků z Porsche, vzhledem k předpokládanému využití potěší i šest samostatných sedadel ve třech řadách.

Výbava odpovídá krátkému Multivanu v provedení Highline, zahrnuje tak například vyhřívaná sedadla, manuální klimatizaci, parkovací senzory nebo navigaci. V inzerátu se píše také o sportovním zavěšení, zakázkové kůži a televizi. Předpokládáme, že upravený Multivan má také výkonnější brzdy.

A cena? "Rodinné Porsche" s 49.000 najetými kilometry je k mání za 110 tisíc eur, což je v přepočtu asi  2,8 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

28. 10. 2021 09:15
Re: bazar.auto .cz?
Raz za čas skoro každý deň... ;-) Fabia. Honda, teraz toto... V jednom kuse nejaká inzercia a skoro vždy úplný nezmysel. Nechceš Bugatti? Prihoď indickú Škoda Slavia a charakteristika webu je hotová. Občas svojim článkom pozdvihne úroveň Aleš Dragoun, ale čo zbytok? Jedna lastovička leto nerobí. Pamätám tu iné časy, kamoš. Najlepšia jazda na webe už dávno neplatí. Naopak, ACZ už okupuje spolu s Autofórom tie najspodnejšie priečky.
28. 10. 2021 08:12
Co tam po porsche. Je verzia aj s VR6 a ma 700ps 😃
Viac sa mi lubi aj vyzorovo ten Transporter z Passatackym motorom 3.6VR6 FSI ale s bi-turbom :D ktory tam swaplo HGP. Tlaci 700ps a motor stále VW. Co tam po porsche 😂
Avatar - speedfred
28. 10. 2021 08:01
Re: bazar.auto .cz?
…ale prečo nie? Inzertné www už moc neprechádzam a toto je fakt zaujímavé dielo a vcelku aj delo. Konečne niekto spravil poriadne rodinné auto. :yes:
Raz za čas keď tu dajú takýto inzerát tak s tým nemám problém.
Avatar - Pepa006
27. 10. 2021 22:29
vpredu
mňa by zaujímalo, čo má pod prednou kapotou... 🤔
27. 10. 2021 21:11
bazar.auto .cz?
Zdá sa, že pán Zajac to s tými kšeftami s nemeckými bazármi myslí vážne. Tak čo, nikto nechce športiaka VW Multivan? Hádam sa niekto nájde, aby nezostal v štichu...