Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nestihli jste objednat nový Countach? Německý prodejce nabízí výrobní slot. S krutým příplatkem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini v srpnu odhalilo moderní interpretaci ikonického supersportu Countach a už za několik dní hlásilo, že je 112kusová produkce rozebraná.

Pokud jste si na nový Countach LPI 800-4 mysleli, ale s objednávkou jste byli pomalí, máme pro vás možná řešení. Jeden německý prodejce aut totiž nabízí výrobní slot.

Jen musíte počítat s tím, že si za toto privilegium připlatíte. Zatímco standardní cena podle Lamborghini startuje na částce dva miliony eur bez daně, tedy 51 milionů korun, německý dealer za slot požaduje pět milionů bez daně, což je 127,5 milionu korun. Tedy více než dvojnásobek.

Auto by podle prodejce mělo dorazit v listopadu příštího roku s bílou karoserií, koženým interiérem a bohatou výbavou. První zákazníci se přitom limitky dočkají během prvního čtvrtletí roku 2022.

Lamborghini Countach LPI 800-4 přebírá hybridní pohonné ústrojí z modelu Sián, kombinující atmosférický vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru s elektromotorem čerpajícím svoji energii z kondenzátorů.

Dvanáctiválec, který točí až 8.500 otáček, nabízí nejvyšší výkon 573 kW, výkon elektromotoru dosahuje 25 kW. Kombinovaný výkon celého pohonného ústrojí činí 599 kW (814 k) a přes sedmistupňovou převodovku putuje na všechna kola.

Akceleraci na 100 km/h by měl nový Countach LPI 800-4 zvládnout za 2,8 sekundy, za 8,6 sekundy už by měl uhánět 200 km/h a maximální rychlost by měla být až 335 km/h.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme