Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Netflix chystá film o formuli 1. Zahraje si v něm Robert De Niro

David Bureš
Diskuze (1)

Chystaný film s jednoduchým názvem Formule bude akční thriller z prostředí formule 1. Účinkovat v něm bude i hvězda ze Star Wars.

Netflix hraje dnes stále důležitější roli v tvorbě seriálů a filmů, když se mnohdy nebojí konkurovat klasickým hollywoodským filmovým studiím. Nyní tato streamovací služba potěší i fanoušky motorsportu. Pracuje totiž na filmu z prostředí formule 1.

Film s jednoduchým pracovním názvem „The Formula“ (Formule) nicméně nebude natočen podle skutečných událostí, půjde o fiktivní thriller pojednávající o americkém závodníkovi formule 1, který se zaplete s mafií. Jako závodník tak musí pomáhat jako řidič, aby zachránil svoji rodinu.

„Je to příběh mladého muže z Detroitu, který se stal mezinárodní závodní hvězdou ve světě formule 1 pod vedením svého mentora se starými vazbami na mafii,“ říká k ději režisér snímku Gerard McMurray. I přes originální příběh však mají být ve snímku využity záběry ze skutečného dění ve formuli 1.

Netflix tímto projektem přitom opět dokazuje, že umí přilákat i velká jména. Ve snímku totiž bude účinkovat slavný herec Robert De Niro, kterého doplní dnes rovněž známý John Boyega. Ten se proslavil jednou z hlavních rolí v nových epizodách ságy Star Wars.

Scénář píše režisér snímku Gerard McMurray, který jej bude spolu s De Nirem také produkovat. Ten se podepsal už třeba pod snímkem Burning Sands, oceněném v roce 2017 porotou na filmovém festivalu Sundance jako nejlepší hraný film. Nedávno založil společnost Buppie Productions, která má za cíl produkovat snímky s herci tmavé pleti pro mainstreamové publikum. To bude Formule  splňovat, jelikož třeba John Boyega má nigerijské předky.

Prostředí motoristických závodů se filmaři jednu dobu vyhýbali, možná i kvůli kritice filmů Formule! se Sylvestrem Stallonem v hlavní roli nebo Na plný plyn z prostředí vytrvalostních závodů. V posledních letech se ale situace mění k lepšímu, i díky naopak kritikou chváleným filmům jako Rivalové o rivalitě Jamese Hunta a Nikiho Laudy nebo Le Mans 66' o souboji Fordu s Ferrari na slavné čtyřiadvacetihodinovce. Automobiloví fanoušci tak mohou doufat, že se vrací doba šedesátých a sedmdesátých let, kdy vznikly legendární snímky ze závodnického prostředí jako Grand Prix nebo Le Mans. V přípravách jsou totiž navíc rovněž filmy o Enzu Ferrarim nebo Ferrucciu Lamborghinim.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
27. 1. 2021 07:58
Na každý film,
jehož tématem je motorismus, potažmo závodění, se těším, tady, při čtení informací o čem to má být, se trošku děsím. Americký pilot F1, který se zaplete s mafií, to smrdí jednak nevěrohodností F1 samotné (v tom filmu) a ještě dějovou pitominou, F1 řidič vs cosa nostra, jistě to bude srdceryvné, ale pravděpodobné asi jako film o učitelce co narazila na Marťany, a pak honičky ve stylu záběrů na nohy na pedálech, tj. spousta dupání na plyn po přeřazení (v autě s automatem) a podobné známé pytloviny filmových honiček, spec. u filmů us produkce. Prostě, vidím to spíš skepticky.