Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neuron EV představuje prototyp elektrického tahače Torq

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Vizionářská společnost Neuron EV navazuje na představení projektu elektrického tahače návěsů Torq jeho funkčním prototypem.  

Kalifornská společnost Neuron EV byla založena v roce 2017 a od svého zrodu se věnuje projektům zaměřeným na užitková vozidla s čistě elektrickým pohonem od kompaktních dodávek až po autobusy a těžké nákladní automobily.

Nejnovějšími zástupci této společnosti jsou projekty pick-upu T/One a tahače Torq, které byly prezentovány v rámci druhého ročníku dovozního veletrhu v čínské Šanghaji. Na tuto prezentaci společnost navázala představením prototypu tahače Torq.

Neuron EV uvádí, že tahač má podvozek, umožňující jednoduchou výměnu karoserie a dalších částí, což má usnadňovat změnu vzhledu a především možnosti využití. Tahač se pak díky tomu může proměnit například v nákladní vozidlo s nástavbou pro přepravu nákladu bez návěsu či přívěsu.

Elektrický pohonný systém, který prozatím není blíže specifikován, má být umístěn v platformě, snižovat těžiště a přispívat k maximálnímu možnému využití celkové délky pro posádku a náklad. Neuron EV k pohonném systémů dodává, že využívá trakční baterie, výměnný rezervní zdroj energie a solární panely. 

Neuron Torq zaujmou i svým aerodynamickým designem a řešením interiéru. Sedadlo řidiče je zde umístěno v podélné ose vozidla, aby byl zajištěn co nejlepší výhled do všech směrů. Zadní část je určena pro odpočinek, což dává jasně najevo zde umístěné lůžko a rozměrná televizní obrazovka s připojením k internetu.  

Neuron EV prozatím neuvádí, jestli a kdy Torq promění v sériový model, ale zmiňuje, že jeho pohonný systém má umožnit i jeho nasazení do přepravy nákladů na dlouhých trasách.

Zdroj: Neuron EV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

15. 12. 2019 21:58
Třetí do party?
Třetí do party k Nikole a Tesle?
https://www.volty.cz/…icky-tesla-semi/
Avatar - KANKUNEN
14. 12. 2019 10:52
Parádní dojezd a hmotnost
Tajný