Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neúspěšné modely: Chrysler Crossfire (2003-2007)

M M
Diskuze (6)
Ťažko povedať v čo dúfali manažéri v Stuttgarte a Auburn Hills. Isté je, že útok na mladšiu a aktívnejšiu klientelu sa nekonal.

Rovnaká doba, rovnaké miesto. A rovnaká chyba. Výrobca luxusných cestovných áut sa, podobne ako o pol segmentu vyššie situovaný Cadillac, rozhodol z neznámych dôvodov uviesť na trh čistokrvný športový model.

Vznikol tak kontroverzne tvarovaný Crossfire, naviac so staršou technikou značky Mercedes-Benz.

Ťažko povedať v čo dúfali manažéri v Stuttgarte a Auburn Hills. Isté je, že útok na mladšiu a aktívnejšiu klientelu sa nekonal. Tá dávala aj ďalej prednosť iným športovým modelom od značiek s dynamickejším imidžom a majitelia sedanov a MPV Chrysler tiež neboli najideálnejšou cieľovou skupinou.

Osud Crossfiru tak bol spečatený po dlhom trápení koncom roka 2007. Neúspech ojedinelého modelu, podobne ako Cadillacu XLR, tak znamenal koniec výroby bez nástupcu. Jednoducho: Rovnaká doba, rovnaké miesto. A rovnaká chyba.

M M
Diskuze (6)
Avatar - Astene
2. 8. 2011 17:30
Re: Fireworks
Možná se pletu, ale divil bych se, kdyby to byl ceněný veterán. Malý počet kusů sice je splněný, ale retro design tipuju další generace moc neocení a technicky podle mě taky není důvod, proč by ho měl někdo i po letech obdivovat.
Avatar - Barrichello
19. 7. 2011 10:36
Problém byl c ceně a obastorožní technice MB
aneb další plán, který Mercedesu nevyšel. Ono tohle auto nemá s Chryslerem co dělat, akorát ty znáčky na kapotě, jinak je to starej Mercedes s jinou kastlí splácanej u Karmana.

V USA se ty poslední kousky doprodávaly pekelně dlouho....
Avatar - Vencos
18. 7. 2011 09:36
Re: Fireworks
přesně to mě hned napadlo. Jednou to bude drahý a žádaný auto, právě proto,že jich moc neni
Avatar - shamal
11. 7. 2011 17:53
Fireworks
Prvořadý problém byl, že se to vyrábělo v Evropě. Dolar vesele klesal a za ty peníze se to pak v USA nedalo prodávat. Další skvělý veterán! ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
10. 7. 2011 23:44
Cease Fire