Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neúspěšné modely: Maybach (2002-dosud)

M M
Diskuze (22)
Návrat Maybachu na trh ultraluxusných áut sa nevydaril úplne podľa predstáv stuttgartského topmanažmentu.

Predaje zaostávajú nielen za očakávaniami, ale výraznejšie aj zo oboma hlavnými britskými konkurentmi. A projekt Maybach je tak od svojho spustenia v červených číslach.

Kde sa ale stala chyba?! Chýb by sa dalo vystopovať hneď niekoľko. V prvom rade sú to zle nastavené očakávania. Trh ultraluxusných limuzín evidentne nemá rozmery, do ktorých by každý z trojice výrobcov dokázal ročne umiestniť 1.000 ks áut.

Ďalej, Maybach pri uvedení svojho dvojmodelu 57/62 vsadil na príliš strohý dizajn. Napĺňajú sa však skôr logické predpoklady konkurencie, ktorá očakávala, že klientela v tejto triede bude preferovať autá s majestátnou vizážou jasne demonštrujúcou výnimočné postavenie.

No a po tretie, nemecká automobilka doteraz nevyužila príležitosť uviesť na trh menší a lacnejší model, ktorý by dokázal zarábať celému projektu Maybach na život. Budúcnosť Maybachu sa tak láme práve v týchto dňoch.

M M
Diskuze (22)
13. 7. 2011 14:02
Re: S-klasse
No, já myslím, že tah vydat se do superluxusního segmentu s jinou značkou než Mercedesem je celkem logický... Na Maybachu je spousta prvků odkazujících k Mercedesům, takže je hned jasné, od koho si auto kupujete, ale zároveň jiná značka odkazuje na jakýsi "vyšší původ modelu.." Navíc chtěl MB zvýšit image modelu pomocí značky, která už kdysi konkurentem Rollsu byla (což se pravda moc nepovedlo)... S SLS je ta situace trochu specifická - tenhle model si silně zakládá na retrodesignu, takže použití jiné značky by bylo v tomhle případě nelogické... Jinak s tebou ohledně Mercedesu souhlasím...

Ještě bych přidal mojí představu ideálního zákazníka Mabychu:
Čerstvý německý důchodce, který právě dostal svůj poslední zlatý padák a rozhodne se ho investovat do auta... Líbí se mu styl Mercedesů, ale Mercedes je pro něj trochu málo, navíc má rád domácí výrobky...
13. 7. 2011 02:15
Re: S-klasse
BTW muj nazor je ten ze mercedes sam o sobe ma natolik silnou image luxusu, ze pokud se chtel vydat touhle cestou, mohl klidne postavit podobne ultimativni auto pod svoji znackou a proslo by to...minimalne ja si dovedu predstavit uber mercedes za stejnou sumu jako konkurenta Rollse..uplne bez problemu.. SLS je toho prikladem.. chci rict ze prave mercedes je mozna jedina znacka na svete ktera je schopna ustat vyrobu jak dieslove dodavky tak i auta z rise snu...
13. 7. 2011 02:02
Re: S-klasse
Ja myslim ze na tomhle se proste neshodnem... ja si neumim predstavit cloveka kterej "nechtějí být středem pozornosti, nechtějí, aby se za nimi otáčelo 50 hlav denně, a kterým vyhovuje určitá nenápadnost" a ihned na to utrati pul milionu euro za auto... proste rozdil v prostoru na nohy a v sofistikovanejsi sedacce neni 8 Mega..(rozdil mezi V12 S klasou a Maybachem). To je proste divny... Myslim si ze krasnym voditkem je i tato diskuze... nemyslim ze by majitel Phantomu musel nekomu obhajovat svoji volbu.. zatimco vsichni tu obhajujou proc Maybach a ne Rolls... to mluvi za vse.
12. 7. 2011 21:41
Re: S-klasse
Nemusíš nic říkat ... asi takových lidí moc není, proto se to moc neprodává ....
Avatar - lada.m
12. 7. 2011 20:38
Re: S-klasse
No nevím jestly se té diskuse nad Phaetonem dočkáš.On zas tak neúspěšný není.V Číně o to ví své... :-) :-) :-)