Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neúspěšné modely: Volkswagen Phaeton (2002-)

M M
Diskuze (284)
Prienik VW medzi elitu hornej triedy sa dodnes nekonal.

Phaeton sa mal stať dôkazom toho, že Volkswagen to s výrobou áut, ktoré budú môcť stáť aj pred vilami a bankami myslí vážne. Práve preto si na vývoji auta dal záležať. Ale ani výborný výsledok mu k úspechu nepomohol.

Prienik medzi elitu hornej triedy sa tak dodnes nekonal. A to hneď z viacerých dôvodov.

Klientela jazdiaca v Passate by na vrcholný model musela dospieť cez auto, ktoré v ponuke VW chýba – sedan vyššej strednej triedy. Nehovoriac už o tom, že z Passatu je zvyknutá presadať skôr do noblesnejšieho Audi.

Ďalší pätník úrazu sa skrýva v jednoduchom fakte, že len málokto je ochotný dať (od) 70.000 Euro za luxusné auto v podaní (nedávno ešte) mainstreamovej automobilky.

Volkswagenu, zdá sa, neúspech zatiaľ nevadí a aj keď ho priznáva, Phaeton vyrába ďalej so stoickým pokojom. A to aj napriek tomu, že Phaeton má ešte jednu významnú slabinu – denotát Volkswagen.

Rovnako bizarnou predstavou, akou je kúpa „ľudového auta“ za 70.000 EUR, je neprijateľnou aj predstava, že s „ľudovým autom“ prídete do vybranej spoločnosti. Otázkou tak je, či práve „plebejský pôvod“ zapísaný priamo v názve značky neostane pre Phaeton najväčším problémom. Navždy.

M M
Diskuze (284)
22. 7. 2011 12:49
Chladná zbraň
Ačkoliv jsem nebyl nikdy příznivcem koncernu, tak toto auto mě po designové stránce velmi oslovuje - takhle by podle mě měla vypadat důstojná limuzína - v nejlepším slova smyslu staromilská, proporčně vyvážená, bez potřeby nesmyslných designových prvků, které mají pouze prvoplánově přitáhnout zrak, bez nesmyslného "sportovního" akcentu, mimořádně chladný a neosobní design - opět v kladném smyslu.. Toto není auto pro zbohatlíčky v bílé teplákovce, v tomhle vidím ministerského předsedu nebo Al Caponeho v krémovém obleku:-)
BTW: Jediné mé setkání s Phaetonem V12, kdy jsem měl možnost si ho důkladně prohlédnout i zevnitř bylo v servisu - majitel si ho nechával předělávat na LPG >:-[]
Avatar - Katikakus
21. 7. 2011 08:42
Re: Blbost
Okopavas, okopavas? O udrzeni myslenky bych na tvem miste radsi pomlcel.
Avatar - Katikakus
21. 7. 2011 08:41
Re: Phaeton mytický
Chtelo by to trosku sebereflexe, jelito. Projdi si jenom tuot diskusi, kdyz uz v hlave nic neudrzis.
Avatar - Katikakus
21. 7. 2011 08:40
Re: Fejeton
A nepochopis, ani kdyz te clovek nakopne naprimo....To uz je diagnoza.

Nezapomen u toho masturbovat, ty snilku.
20. 7. 2011 10:40
Re: Blbost
Udržet více než jednu mylšenkovou stopu, je pro tebe obtížné, tak? >:D