Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

New York: Jaguar Concept Eight - centimetry z Coventry

Ladislav Čermák
Diskuze (31)
Poněkud pozdější premiéru prodlouženého Jaga XJ osladila autombilka natěšenému pobliku současným uvedením prototypu high-endového provedení Eight. (doplněno o 2 plakáty)

Maximální luxus v nekřiklavém ostrovním stylu, více místa pro VIP cestující na zadních, dvě samostatná elektricky polohovatelná křesla v anilinové kůži oddělená středovou konzolou, příruční chladnička na šampaňské se dvěma exkluzivními křišťálovými sklenkami Waterford v loketní opěrce, přihrádky na maličkosti v opěradlech předních sedadel, obložení Americkým ořechem a hi-fi Alpine o výkonu 860 W, to je stručný výčet vlastností konceptu, vestavěného do karoserie budoucí sériové long verze luxusní limuzíny Jaguar XJ. O dostatečný přísun slunečních paprsků se stará střecha z jediného obřího kusu tvrzeného skla. Únavě očí zase předchází noční neoslnivé LED osvětlení, včetně červenavého prosvícení střešního panelu.

Ani exteriér nezůstal pozadu, svou příslušnost k nejvybranější společnosti naznačuje finiš v prémiovém barevném odstínu Purple Haze, při světle, dopadajícím pod různými úhly měnící odstín od černé po višňově červenou. Přiměřenou společností jsou pětipaprskové 21" disky a celá řada decentních chromových doplňků. O tom, že krása není jediná výhoda této pětimetrové kreace, svědčí pořádně dimenzované chromované koncovky výfuku a zejména zastavěný 4,2 l V8, přeplňovaný kompresorem až k výkonu 290 kW.

Ladislav Čermák
Diskuze (31)