Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan a Suzuki představili plán užší spolupráce

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Nissan Motor Co., Ltd., a Suzuki Motor Corp. v pátek představili plán vzájemné kooperace. Rozšíří se tak dosavadní spolupráce obou automobilových koncernů.

Nissan Motor Co., Ltd., a Suzuki Motor Corp. v pátek představili plán vzájemné kooperace. Rozšíří se tak dosavadní spolupráce obou automobilových koncernů. Suzuki v současné době dodává Nissanu malá auta, Nissan naopak dodává Suzuki automatické převodovky prostřednictvím dceřiné společnosti Jatco Ltd.

Oba partneři nyní zkoumají další možnosti spolupráce. Již na konci letošního roku začne Nissan dodávat Suzuki nový minivan, Suzuki na oplátku propůjčí Nissanu malý automobil. Oba vozy jsou určeny výhradně pro japonský trh.

Od roku 2008 bude Nissan dodávat malý pickup, který Suzuki přejmenuje a bude jej prodávat ve své obchodní síti zejména v USA. Jako protislužbu Suzuki nabídne Nissanu nový vůz segmentu A, což bude také první viditelný výsledek této spolupráce na evropském kontinentu.

Počítá se i se sdílením výrobních kapacit obou automobilek na rozvíjejících se trzích. První krok udělá Suzuki, které nabídne výrobu ve svém indickém závodě.

Ondřej Láník
Diskuze (9)