Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Concept 2020 Vision GT: Futuristický sporťák naživo v Goodwoodu

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Nissan postupně odhaluje svůj koncept pro hru Gran Turismo 6. Servíruje nám nové fotky a do Goodwoodu přiveze první auto v životní velikosti.

Festival rychlosti v Goodwoodu probíhá tento víkend a japonský Nissan se zde pochlubí studií Concept 2020 Vision Gran Turismo. Nepůjde ještě o funkční prototyp, ale první krok z virtuality do reality byl už učiněn. Ti šťastnější z nás, kteří se na velký automobilový svátek do Británie vypraví, uvidí japonskou vizi supersportu v životní velikosti, tedy v měřítku 1:1. Zatím jen jako nefunkční maketu bez pohonu. Mechanické části tedy zatím pod exotickým kabátkem chybí.

Samotný Nissan oficiálně odhalil to, že auto představuje budoucí kupé s pohonem všech kol a aktivním zavěšením. Překvapivě má obsaditelnost 2+2. Šedostříbrný okřídlený radikál ovšem vznikl v evropském designérském středisku v Londýně. Tým však vedl jeho viceprezident Koji Nagano, spolupracoval navíc samozřejmě s kolegy v Japonsku. V tuto chvíli ještě virtuální supersport má příď ve tvaru V s protaženými diodovými světly, přední karbonové lízátko a nezbytné díry v kapotě pro lepší chlazení, akorát ještě není co chladit. Vzadu najdeme dvě dvojice kruhových reflektorů, mohutný difuzor a zmíněné obří křídlo, které je pochopitelně taktéž z uhlíkových vláken. V Goodwoodu se ukáže již 26. června ve 13:00.

Hra Gran Turismo 6 pro konzoli PlayStation 3 od Sony se objeví příští měsíc, takže si zazávodit ještě nemůžeme. Auto bude tudíž ke stažení až v červenci v deseti barevných odstínech. Nissan ho vlastně vytvořil k patnáctému výročí od její premiéry, stejně jako konkurenti od Mercedesu, BMW, Volkswagenu a Mitsubishi. Spekulace o tom, že na reálný a pojízdný kus nebudeme čekat až do roku 2020, ale neberou konce. Stylistické prvky by měla převzít nová generace GT-R R36 s hybridním pohonem. Zatím ale víme jen to, že Nissan se příští rok vrátí do Le Mans. I tovární placky pro nejvyšší kategorii LMP1 ponesou označení GT-R, pochopitelně hlavně z marketingových důvodů.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
26. 6. 2014 18:46
jo
to je důstojný nástupce... :yes:
26. 6. 2014 15:11
Kola
Tak aspon, ze to ma kola na obouch stranach stejne, ne jak vsichni mistni kkti. Takze vono to de, ne ze ne :no: