Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan dal zelenou sportovní značce Nismo: Rychlé modely jsou na cestě

David Bureš
Diskuze (2)
Jak může vypadat budoucnost divize Nismo, naznačuje studie Nissan Juke Nismo.

Japonská automobilka Nissan oznámila, že význam divize Nismo se v blízké budoucnosti zvětší. S názvem Nismo se začnou prodávat vylepšené verze nejen sportovních Nissanů. Nové sídlo firmy Nismo má být v Japonsku otevřeno v roce 2013.

Jaká může být budoucnost Nisma, naznačila letošní studie Nissan Juke Nismo. Automobil pohání vyladěný motor 1,6 DIG-T, nechybí ani agresivní křivky. I takové mohou být budoucí mainstreamové Nissany od Nisma. Zda se o zvýšení prodejů Murana CrossCabrio, pokusí vyladěná verze z dílny Nismo, zatím není jasné.

Nismo bude stavět nejen hotové upravené Nissany, ale zákazníkům nabídne i jednotlivé díly a doplňky.

V novém sídlu budou pod jednou střechou vyvíjeny jak závodní automobily, tak upravené vozy určené pro běžný silniční provoz. V sídle bude umístěn i servis, jakési muzeum připomínají dřívější vozy s logem Nismo, a specializovaný obchod Omori Factory, prodávající zboží od této firmy. Rovněž zde bude místo, kde se budou moci konat různé akce, jako je například každoroční Nismo Festival, kterého se pravidelně účastní více než 30 tisíc fanoušků této firmy.

Název Nismo je zkratkou pro Nissan Motorsports International. Firma nabízí upravené Nissany a staví závodní vozy, se kterými se účastní různých okruhových závodů, včetně čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - ryman
1. 12. 2011 22:21
Re: jupí
jj ten juke vypada fakt super :-) :yes:
Avatar - pelikoš
1. 12. 2011 10:14
jupí
jen houšť a větší kapky...