Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Evalia C: MPV bez střechy pro sedm

David Bureš
Diskuze (1)
Nissan již postavil netradiční kabriolet v podobě otevřeného SUV Murano CrossCabriolet. Nyní přichází otevřené MPV – Evalia C.

Italská karosárna Vernagallo Stilo se rozhodla postavit kabriolet na základech MPV Nissan Evalia. Automobil s otevřenou karoserií je primárně určen pro taxikáře na italském ostrově Capri, kde jsou takové kabriolety naprosto běžné.

Evalia C si tak jako výchozí auto, které je odvozené od dodávky NV200, ponechala zadní boční posuvné dveře. Ocelová střecha však byla nahrazena stahovací látkovou střechou. Jiné jsou i boční sloupky karoserie.

Dovnitř se vejde až sedm osob, třetí řada je sklopná. V případě pětimístné konfigurace je možné převážet zavazadla až o objemu 2.000 litrů.

Nabídka motorů pro Evalii C není nijak omezena. Zákazníci mohou v Itálii vybírat mezi benzinovou šestnáctistovkou o výkonu 81 kW a dvěma verzemi turbodieselu 1.5 dCi s 66 kW a 81 kW. V Česku pro Evalii slabší vznětová jednotka dostupná není.

Automobil si mohou pořídit nejen taxikáři, ale také běžní zákazníci. Podle informací italského AutoBlogu je Evalii C možné objednávat prostřednictvím oficiálních prodejců Nissan nebo prostřednictvím karosárny Vernagallo Stilo sídlící nedaleko Turína.

Přestavba vozu stojí 29.000 eur, tedy asi 754.000 korun. K tomu je nutné započítat cenu výchozího auta, které je na našem trhu možné sehnat od 492.455 Kč. Samotná přestavba zabere pět měsíců.

Tvůrce Nissanu Evalia C, společnost Vernagallo Stilo, má se stavbou otevřených automobilů bohaté zkušenosti. V minulosti postavila otevřené varianty Opelu Zafira, Citroënu C4 Picasso nebo Renaultu Twingo.

Vozy taxi s otevřenou karoserií jsou na ostrově Capri již tradicí. Svézt se je zde možné s různými přestavěnými kabriolety, ať už ve zmíněné Zafiře a C4 Picasso nebo Fiatu Marea a Nissanu Serena.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
14. 7. 2013 17:17
jojo
přesto že to není počin přímo nissanu, tak nissan stále něčím příjemně překvapuje :yes: