Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R Nismo překonal rekord v driftování

Michal Fokt
Diskuze (1)
GT-R se nebojí žádných výzev. Po hrátkách na Nürburgringu se teď pustil do lámání dalších rekordů, tentokrát o drift v co nejvyšší rychlosti.

Období, kdy se Nissan GT-R honil za desetinkami na Severní smyčce Nürburgringu, už jsou minulostí. Teď tam vládnou trošku jiní frajeři, takže si soutěživí Japonci našli jinou zábavu - rozhodli se pokořit světový rekord v nejrychlejším driftu. Bokem jel doposud nejrychleji Polák Jakub Przygonski při rychlosti 217,2 km/h a je tedy zapsán v Guinnessově knize rekordů.

Nissan k překonání této mety angažoval šampiona v driftování Masatu Kawabatu a pustil se do úprav GT-R. Šestiválcovému biturbu zvýšil objem na 4,0 l a spolu s dalšími úpravami z něj vydoloval výkon 1380 koní (1105 kW), jejichž síla jde pouze na zadní kola. Současně ze speciálu odstranil vše postradatelné a přidal rám, závodní volant a skořepiny.

Výsledek asi předčil očekávání všech, Przygonski byl překonán o několik tříd, Kawabata si dokázal na ranveji letiště Fujairah International Airport v Emirátech střihnout třicetistupňový drift v rychlosti 304,96 km/h! Doporučuji shlédnout video, je parádní. GT-R má zase další zářez do srdcí milovníků rychlých aut a adrenalinu. Gratuluji.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - beibej
11. 4. 2016 22:33
šit
Tak za prvé toto není Nissan GTR ale jakýsi speciál, který je nissanu zvenku podobný jen kvůli marketingovým důvodům. Klidně by to mohla být Škoda 120 LS.
A za druhé na videu nikde není vidět ten samotný drift v rychlosti 306 za hod.
:no: :no: :no: :no: :no: :no: