Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R: Poslední (?) facelift už v New Yorku?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nissan slibuje ještě jeden velký facelift pro sportovní GT-R. Dojde na něj už příští týden na newyorském autosalonu?

Nissan uvolnil teaserový snímek Nissanu GT-R a oznámil představení verze modelového roku 2017 na autosalonu v New Yorku. To jsou jasná fakta. Ale je třeba si položit otázku - jedná se o tu poslední avizovanou velkou modernizaci, která má umožnit autu udržet se ve formě pro další dva, možná i tři roky, než přijde nová generace s hybridním pohonem?

Nejspíš ano, protože na potemnělé fotce vidíme v důvěrně známé siluetě jen zářící terče zadních svítilen, pokud by se jednalo o klasický, decentně modifikovaný modelový rok, asi by nebyl důvod s tím dělat takové tajnosti. A co se na nás tedy na samý závěr chystá?

Pokud můžeme věřit starším informacím, z GT-R by se na stará kolena mělo stát více GT a méně R, vůz, jenž už asi nemusí na závodních okruzích nic dokazovat, chce nyní oslovit ty zákazníky, které dosud nelákala jeho syrovost. Asi se tedy dočkáme komfortnějšího ladění šasi, lepšího odhlučnění a kvalitnějších materiálů v interiéru.

Objevují se ale i názory, že na velký facelift je ještě brzo a půjde jen o něco menšího s drobnými změnami vzhledu a nejnovějším infotainmentem uvnitř. A kolují zvěsti, že by mohl jít zase o kus nahoru výkon 3,8litrového biturba. Nechme se tedy překvapit...

Michal Fokt
Diskuze (0)