Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Invitation Concept: Pozvánka do Ženevy

David Bureš
Diskuze (7)
Nissan v Ženevě ukáže koncept automobilu, který se začne v Evropě prodávat v roce 2013.

Nissan o studii Invitation tvrdí, že se jedná o ukázku, jak by mohl vypadat nový malý model, který by doplnil crossover Juke a Micru. Proporce konceptu naznačují, že Invitation se zřejmě stane nástupcem Nissanu Note, který se v Evropě prodává od roku 2006.

Silueta Invitationu lehce připomíná Hondu Jazz. Na boku vyniká ostrá linka směřující od předních podběhů ke koncovým světlometům, na něž plynule navazuje. Zadní světla jsou umístěna vysoko, podobně jako u modelu Note, u kterého však zasahují až do střechy.

Podle Nissanu má Invitation energický design, který přináší svěží styl mezi mainstreamové vozy. Díky plynule tvarované karoserii má být automobil aerodynamický účinný.

Interiér nepůsobí nijak futuristickým dojmem, a tak je možné, že většina křivek bude zachována i pro sériovou verzi. Kulaté výstupy ventilace připomínají ty z aktuálního Mercedesu-Benz třídy B.

O vnitřku Nissan tvrdí, že je vzdušný, prostorný a praktický. Použité materiály mají být kvalitní a jsou kombinovány s moderní technikou. Název auta (Invitation je anglickým výrazem pro pozvánku) má odkazovat právě na příjemný interiér.

Automobilka nezveřejnila, jaký agregát pracuje pod kapotou vozu. Všechny sériové verze Invitationu nicméně mají nést logo Pure Drive, kterým Nissan značí úsporné varianty svých modelů. Emise nejúspornějšího Invitationu mají být nižší než 100 g CO2 na 1 km jízdy.

Nissan upozorňuje i na agilní jízdní vlastnosti. Invitation má být údajně jedním z nejlépe ovladatelných vozů v daném segmentu.

Koncept bude vybaven parkovacím systémem Around View Monitor, usnadňujícím couvání a parkování do řady. Výbava také zahrnuje balíček Nissan Safety Shield, který kontroluje dění kolem vozu.

Pětidveřový hatchback s vyšší karoserií Nissan Note se v Evropě prodává od roku 2006, dva roky předtím byl uveden na trh v Japonsku. Část techniky se shoduje s Renaultem Modus.

David Bureš
Diskuze (7)
9. 4. 2012 10:59
note
Note je u nás neprávem opomíjený vůz z velké části kvůli designu, tohle by to mohlo napravit.
Avatar - pelikoš
13. 2. 2012 21:23
Re: no v seriovej podobe
100% je to nástupce note
Avatar - pelikoš
9. 2. 2012 20:34
Re: no v seriovej podobe
mno.paráádní autíčko....bravo nissan :yes:
Avatar - Bubáq
9. 2. 2012 16:37
Re: no v seriovej podobe
Souhlas, tady se Nissan opravdu nemá zač stydět. Pěkné zvenku i zevnitř. A působí na mě jako prostorový rekordman.... ;-)
8. 2. 2012 10:06
Re: no v seriovej podobe
;-) :yes: