Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke: V příští generaci i jako elektromobil s generátorem

Michal Fokt
Diskuze (4)

Druhá generace crossoveru Juke dostane i eko-verzi v podobě elektromobilu s pomocným elektromotorem, zajišťujícím delší dojezd.

Nissan před pár dny vypustil do světa informaci, že nabídku elektromobilů rozšíří o nový vůz, vybavený "range extenderem", tedy spalovacím motorem, určeným pro dobíjení akumulátorů, přičemž elektrický imagemaker Leaf zůstane u klasiky. Teď se zdá, že ohledně tajemného EV REx máme jasno.

Elektrickou verzi s prodlouženým dojezdem totiž dostane příští generace malého crossoveru Juke, jenž by měl designově vycházet ze studie Gripz. Nissan by svému range extenderu měl říkat Pure Drive E-Power a bude tvořen malým spalovacím motorem, akumulátory a elektromotorem z Leafu, disponujícím výkonem 80 kW a točivým momentem 254 N.m.

Ohledně benzinového generátoru zatím informace nejsou, což platí i o velikosti palivové nádrže a dojezdu. Na podrobnosti ale asi nebudeme čekat moc dlouho, Juke II se představí už v příštím roce. Příznivce ostřejšího svezení pak určitě potěší, že se opět počítá i s výkonnou 162kW verzí motoru 1.6 DIG-T s točivým momentem 260 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
10. 12. 2015 11:25
Re: už dlouho jsem neviděl něco tak zrůdného
ty nejsi směroplatný...
Avatar - Ada je zase tady
10. 12. 2015 07:16
už dlouho jsem neviděl něco tak zrůdného
Je vidět, že rendlíkovské geny se nezapřou :no: :no: :no:
9. 12. 2015 17:11
o me srdce zaplesa
neco takoveho bude idelan na mesto, jiz nynejsi Juke jako elektro by se me moc moc libilo, a s rexem, no jedna basen, tak hlavne at je rex co nejjednoduzsi aby s etam nemelo co kazit :-)
Avatar - pelikoš
9. 12. 2015 16:21
premiant
nissan dokazuje, je že leaderem nejen v crossoverech, ale i v elektroautech... :yes: