Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Lannia: Lehce výstřední sedan pro čínskou mládež

Michal Fokt
Diskuze (5)
Se zbrusu novým sedanem střední třídy Lannia chce Nissan nalákat zámožnější čínské zákazníky mladšího věku.

Jistě by se v Evropě našla spousta příznivců značky Nissan, kterým v nabídce chybí model střední třídy Primera, současně jich ale nejspíš není tolik, aby se tím Japonci museli zabývat, ostatně podívejte se, z čeho se dnes ve střední třídě u japonských značek (ne)dá vybírat. na druhou stranu v klasický kompaktní hatch Nissanu už jsme taky nedoufali a podívejte se...

V Číně je ovšem situace jiná, tam jsou sedany těžce v kurzu a přestože tam japonské značky naráží na projevy nacionalizmu, jenž ubližuje jejich prodejům, stojí jim za to vyvinout pro tento trh specifický model. Řeč je teď o sedanu střední třídy Lannia, jenž Nissan představil v Šanghaji v produkční verzi.

Jak už bylo řečeno, půjde patrně pouze o čínský model, jenž byl navržen v souladu se současným designérským stylem automobilky a je tedy dost podobný velké Maximě, i přesto si však zachovává vlastní identitu. Daří se mu to zejména díky použití nezvyklých stylistických prvků, jmenovitě krátkou prosklenou plochou a masivním C sloupkem, jenž se stylisté snaží odlehčit kombinací laku karoserie a černé barvy, opticky spojující boční a zadní okno. Ostatně ani vysoká záď není pojata úplně standardně...

Zpátky se stylisté nedrželi ani v interiéru, ten ovšem už bude asi vzbuzovat méně kontroverze, spíše zaujme moderním, sportovním stylem, se středovým panelem natočeným k řidiči. Lákadlem bude nejen velká obrazovka (také v Číně vyvinutého) infotainmentového systému se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, ale také tříramenný volant s výrazným zploštěním ve spodní části a bohaté kožené čalounění ve vyšších specifikacích výbavy.

Nissan věří, že se tímto excentrickým modelem, navrženým čínským designcentrem značky, trefí do vkusu mladších čínských zákazníků, kteří nemají hluboko do kapsy, přece jen jde o vůz střední třídy, což je v Číně už docela prestižní záležitost.

Technické informace Nissan zatím nezveřejnil, budou známy až krátce před zahájením prodeje.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - dal
21. 4. 2015 09:16
Re: jo
Celkově je pěknější než takový Pulsar.
21. 4. 2015 08:28
Takové auto...
...jsem si jako mládežník vždy přál >:-[]
20. 4. 2015 22:03
Re: jo
Pane jo, to je tedy designový "nářez" :)) Ale jak říká klasik, jiný kraj, jiný mrav.. Každopádně palec nahoru zasluhuje zachování poctivé mechanické parkovací brzdy! :-) :yes:
Avatar - radolaco
20. 4. 2015 21:43
Re: jo
ano, pristrojovka je pekna...ale ten exterier je na styl "moze byt aj skarade, hlavne ze originalne :-) "
Avatar - pelikoš
20. 4. 2015 20:32
jo
hezká přístrojovka