Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Note: Nová generace malého MPV představena i na videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Japonská automobilka odhalila podobu nové generace modelu Note. Tato novinka má představovat nový globální kompaktní vůz značky Nissan.

V Osanbashi v Yokohamě se odehrálo první představení druhé generace Nissanu Note. Novinka přímo vychází z konceptu Invitation a v případě designu exteriéru přebírá hlavní linie i řadu detailů včetně tvaru hlavních světlometů a prolisů na bocích.

Podle Nissanu se má nový Note stát uživatelsky nejpříjemnějším a také nejlépe ovladatelným vozem ve svém segmentu a zároveň má mít i nejnižší spotřebu paliva a úroveň emisí CO2. K dosažení tohoto cíle mají posloužit moderní pohonné jednotky, lehká platforma a propracovaná aerodynamika.

O interiéru Nissan tvrdí, že je vzdušný, prostorný a praktický. Tvary palubní desky jsou inspirovány vlnkami v písku. Použité materiály mají být kvalitní a jsou kombinovány s moderní technikou.

Nový Nissan Note bude jako první zástupce své třídy vybaven parkovacím systémem Around View Monitor (AVM), usnadňujícím couvání a parkování do řady.

Na japonském trhu bude Note nabízen se zážehovými tříválci o objemu 1,2 litru, které známe z modelu Micra. Základní motorizaci bude představovat atmosférický HR12DE a nad ním bude přeplňovaný HR12DDR (DIG-S).

Obě nabízené pohonné jednotky bude možné kombinovat se systémem stop/start a novou generací bezestupňové převodovky CVT. S motorem DIG-S má nový Note dosahovat průměrné spotřeby paliva 3,97 litru benzinu na 100 km.

Nissan Note druhé generace se bude vyrábět pro japonský trh v Kjúšú a jeho prodej se zde rozběhne začátkem letošního září. Pro Evropu bude novinka vyráběna v britském Sunderlandu a prodej na evropském trhu se má rozběhnout v roce 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
19. 8. 2012 19:06
Re: suhlasim , je to taky vacsi jazz ale s interierom pandy
Zato nova Panda porazila vsetkych. Take hrackarstvo v interieri som este nevidel!
19. 8. 2012 19:05
Re: suhlasim , je to taky vacsi jazz ale s interierom pandy
Zato nova Panda porazila vsetkych. Take hrackarstvo v interieri som este nevide!
Avatar - pelikoš
17. 7. 2012 20:50
jasný NISSAN NOTE
na první pohled.žádné kopírování.v evropě budou drobné retuše,které doladí velmi zajímavou volbu pro člověka,který nebude chtít za každou cenu upoutat pozornost :-! ;-) :yes:
17. 7. 2012 13:47
Re: suhlasim , je to taky vacsi jazz ale s interierom pandy
Ked sa pozeram na tuto fotku:
[odkaz]
tak uz mi je vsetko jasne >:-[]
17. 7. 2012 08:35
Re: Ďalší výrobca posadnutý malými okienkami pred prednými d
Celkom máš pravdu, že toto okienko je len komplikácia. Avšak, keď robíš čelné sklo s veľkou plochou a ostrým uhlom tak sa to prejaví aj na profile okna predných dverí. Vznikne tu tiež veľká plocha a tú treba "rozkrojiť". Aj VW group má takéto riešenie u svojich MPV. Samozrejme, u najnovšieho Passatu je čelné sklo formátu Felície, tak to riešiť nemuseli!