Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan: nový rodinný model se poprvé představí v Číně

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Poprvé v historii této japonské automobilky se nový model představuje nejprve v Číně, před uvedním na nejvýznamnějších trzích.

Automobilka Nissan minulý týden oznámila, že připravuje zcela novou řadu automobilů pro hlavní světové trhy. Prvním představitelem se má již brzy stát model Livina Geniss, určený pro čínský trh. Poprvé v historii této japonské automobilky se nový model představuje nejprve v Číně, před uvedním na nejvýznamnějších trzích.

Nissan Livina Geniss bude mít světovou premiéru na Guangzhou International Motor Show tento měsíc. Rodinný automobil s luxusními prvky výbavy pojme až sedm cestujících. Flexibilní interiér umožní, tak jak je to dnes již obvyklé, mnoho různých uspořádání míst pro cestující a zavazadla.

Podobně jako další zástupci nové rodiny automobilů Nissan byl i čínský model vyvíjen v Japonsku, v Nissan Technical Center v Atsugi. Do sdílené alianční platformy Renault-Nissan bude zabudován motor 1.8 C-VTC (Continuous Valve Timing Control). Výrobu má na starost společnost Dongfeng Motor Co., se kterou Nissan dlouhodobě spolupracuje. Modely pro další trhy budou vyráběny v ostatních částech světa.

Ondřej Láník
Diskuze (5)