Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan NV350: Nový van pro Asii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Japonská automobilka Nissan pokračuje ve své užitkové expanzi a na letošní Tokyo Motor Show představí model NV350.

Nissan pokračuje v rozšiřování nabídky svých lehkých užitkových modelů a po evropském NV400 a severoamerickém NV3500 nastupuje nový NV350 určený především pro asijské trhy. Tato novinka se ve světové premiéře představí na Tokyo Motor Show, jehož 42. ročník bude probíhat od 2. do 11. prosince letošního roku.

Nový Nissan NV350 bude k dispozici v čistě užitkovém i osobním provedení. Ložná plocha dodávkové verze má nabídnout na délku až 3 metry. U osobní verze automobilka vyzdvihuje sedadla druhé a třetí řady dělená v poměru 50:50.

V interiéru bylo hlavním cílem dosažení co nejlepšího využití obestavěného prostoru. Mezi předními sedadly je tak pouze rozměrný úložný prostor. Řadicí páka, resp. volič automatické převodovky je umístěn na palubní desce a místo klasického madla ruční brzdy je použit nožní pedál.

Automobilka prozatím neuvádí, žádné bližší informace k vnějším rozměrům ani technice ukryté pod karoserií. Stručná tisková zpráva pouze vyzdvihuje nízkou spotřebu paliva, bezklíčkový přístup a startovací tlačítko, kterým se může NV350 údajně pochlubit jako první užitkový vůz na světě.

Uvedení Nissanu NV350 na japonský trh je naplánováno na léto příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
10. 11. 2011 12:24
Re: Toyota
Tak u Nissanu je to novinka. Aj Opel pred časom ukázal novinku - Opel Combo, a ide o už známy Fiat Dobló...
Avatar - Glaukos
10. 11. 2011 10:53
Toyota
Jaká novinka? Jestli se nepletu,tak je to Toyota Hiace (H200)