Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Parking Chair: Když se Japonci nudí

Michal Fokt
Diskuze (0)
Kdepak, není 1. dubna. Nissan opravdu vyvinul kancelářské židle, které se samy zaparkují na příslušné místo ke konferenčnímu stolu.

Japonci jsou známí hračičkové, pověstní schopností aplikovat již vyvinuté technologie do dalších oblastí. Třeba Honda se takto dostala od robotiky k vývoji ortopedických pomůcek a Nissan nyní využil své know-how dokonce ze dvou oblastí k vytvoření ...samočinně parkujících kancelářských židlí.

Vážně. Inženýři automobilky použili znalosti z vývoje parkovacích asistenčních systémů a elektromobilů a výsledkem je židle, kterou už nikdy nemusíte vlastními silami přisouvat zpět ke stolu. Ať se Nissan Parking Chair nachází kdekoli v místnosti, na příslušný pokyn, v tomto případě tlesknutí, se rozjede na své přesně dané místo v kanceláři.

Stačí k tomu speciální kolečka, schopná pohybu židlí v rozsahu 360 stupňů, elektromotorky, senzory, kamery ve stropě a příslušný software. Kamery vytvoří obraz místnosti a židle už vědí, kam se v jejím rámci pohybovat. Že je to úplně nesmysl? Samozřejmě že ano. Jedná se o nápad agentury Birdman, jak zpropagovat technická řešení automobilky, usnadňující lidem život nějakým neotřelým způsobem. A jako takový určitě zafungoval, i když s lepším načasováním by se možná docílilo ještě většího efektu...

Michal Fokt
Diskuze (0)