Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Patrol: Designové retuše pro modelový rok 2014 (+video)

David Bureš
Diskuze (5)
Nissan Patrol je velice oblíbeným SUV na Středním východě. Z tohoto důvodu debutuje na dubajském autosalonu a je zaměřen na zdejší zákazníky.

Letošní podzim je u Nissanu ve znamení nových SUV. Nejprve na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu debutoval nový X-Trail, následně byla tento týden odhalena druhá generace Qashqaie. Ve stejnou dobu byl v Dubaji představen modernizovaný Patrol modelového roku 2014.

Patrol v rámci faceliftu dostal přepracovanou masku chladiče a nové svítilny s diodami pro denní svícení, na zádi pak najdeme upravenou grafiku koncových světel.

Ani uvnitř nenajdeme radikální změny, ty se omezily jen na nové dekory. Novinkou je například dřevěné obložení volantu.

Motory pod kapotou se po faceliftu nemění. Patrol je možné pořídit se dvěma verzemi 5,6litrového vidlicového osmiválce. Ta základní dává 236 kW, ta silnější 298 kW.

Novinkou v nabídce pro toto více než pět metrů dlouhého SUV je limitovaná edice Black s matně černou karoserií, interiérem s červenou kůží a chromovanými koly. Nissan plánuje vyrobit pouze 200 kusů této varianty.

Nissan Patrol je dlouholetým členem rodiny modelů této značky, na trhu je od roku 2010 šestá generace tohoto automobilu, ta první se začala prodávat v roce 1951. Od aktuální generace je odvozena i luxusnější varianta prodávána jako Infiniti QX80 (dříve QX56).

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - rohYpnol
8. 11. 2013 21:47
Škoda přeškoda
že tohle na našem trhu schází. Vzhledová dokonalost, charisma, prostě nádhera. Jediné dilema? LC V8 nebo Patrol? Chybu ale nejde udělat... Patrol je prostě třída :yes: :yes: :yes:
8. 11. 2013 18:10
Re: patrol
Miluju to auto, v téhle podobě. V Dubaji jsem si za ním mohl hlavu ukroutit. Ani Infiniti na stejném základu /QX56/ se mi tak nelíbilo. A nedávno tu někdo psal, že ho maj na Ukrajině...
Avatar - pelikoš
8. 11. 2013 17:04
patrol
král králů :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - Glaukos
8. 11. 2013 13:04
Infiniti
už není Infiniti QX56, ale QX80