Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan pracuje na čerpací stanici budoucnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Nissan spolupracuje s architekty společnosti Foster + Partners na podobě čerpací stanice budoucnosti.

Nissan se vedle dalšího vývoje a propagace elektromobilů věnuje ve spolupráci s uznávanou mezinárodní architektonickou společností Foster + Partners projektu čerpací stanice budoucnosti zaměřené právě na vozidla s alternativními pohonnými systémy.

Infrastruktura doplňování energie k pohonu vozidel představuje podle zástupců japonské automobilky ideální příležitost k modernímu pojetí, které zároveň nebude působit rušivě v okolním prostředí. Pro moderní komunity pak může čerpací stanice budoucnosti představovat zajímavý a na řadě míst i důležitý energetický a sociální uzel.

Koncept vzniká v době, kdy jsou stále více sledována témata, jako jsou nulové emise, autonomní řízení, komunikace mezi vozy a pronikání sociálních sítí do multimediálních systémů automobilů.

Projekt čerpací stanice budoucnosti má proto představit řadu novinek a výhod, spojených právě s elektřinou poháněnými a autonomními automobily. Zaměřen pak bude nejen na maximální možné poskytnutí mobility a uživatelskou přívětivost, ale i na plné využití potenciálu uložení energie a komunikaci mezi automobily.

David Nelson, hlavní projektant společnosti Foster + Partners k projektu uvedl, že záměrem spolupráce s automobilkou Nissan je snaha upozornit na rozsah výzev, jimž čelíme při rozvoji měst, aby se dokázala vyrovnat s růstem populace. Nové technologie, alternativní pohonné hmoty a měnící se trendy v naší společnosti mají obrovský dopad na to, jak se pohybujeme.

Podle Jean-Pierra Diernaze, ředitel společnosti Nissan pro elektromobily, je náš současný model infrastruktury doplňování pohonných hmot již zastaralý a čeká jej nejistá budoucnost, jestliže se rychle nepřizpůsobí tak, aby podporoval měnící se potřeby zákazníků. Do roku 2020 má být podle slov Jean-Pierra Diernaze na silnicích skoro milion elektromobilů.

V současnosti Nissan a Foster + Partners pilně pracují na společné vizi čerpací stanice budoucnosti, kterou hodlají představit do konce letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)