Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Tiida: nová Almera pro Japonsko

Ondřej Láník
Diskuze (3)
V rámci podzimní modelové ofenzívy představil Nissan na domácím trhu šest novinek. Nová Tiida- automobil nižší střední třídy o délce 4,2 m – by mohla uspět i v Evropě. Nissan ale zatím žádné informace o exportu Tiidy do Evropy nezveřejnil...

V rámci podzimní modelové ofenzívy představil Nissan na domácím trhu šest novinek. Nová Tiida- automobil nižší střední třídy o délce 4,2 m – by mohla uspět i v Evropě. Nissan ale zatím žádné informace o exportu Tiidy do Evropy nezveřejnil, přestože Almera již lehce přesluhuje.

Nejvíce si tiskové informace Nissanu cení interiér nové Tiidy. To už prý nebude slabší článek kvalitních a spolehlivých japonských vozů, ale volbou materiálů a designérským sladěním se interiér má stát silnou stránkou nového modelu. Řidiči bude v příjemném prostředí pomáhat na cestách navigační systém nové generace Carwings. Ten používá statistická dopravní data a dopravní informace v reálném čase, takže by vás měl navést na nejrychlejší možnou trasu k zadanému cíli. Součástí systému je Bluetooth pro usnadnění mobilní komunikace. Služby spojené s používáním systému Carwings (k dispozici operátor non-stop 24 h denně) jsou zdarma 3 roky od zakoupení automobilu.

Tiida s vnějšími rozměry 4205 x 1695 x 1535 mm má základní zavazadlový prostor pouhých 289 l, to však lze změnit posunutím zadní řady sedadel vpřed o 24 cm, takže pak je v hatchbacku celých 463 l základního zavazadlového prostoru. Koeficient odporu vzduchu se podařilo stlačit na cx=0,29.

Pod kapotou se objeví nový celohliníkový čtyřválec 1,5 l (HR15DE), který by se mohl brzy objevit také v některých Renaultech. Jako druhá motorová verze příjde v Japonsku na trh nový čtyřválec 1,8 l. K dispozici budou také verze s pohonem všech kol resp. s převodovkou CVT.

Ondřej Láník
Diskuze (3)