Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan už testuje druhou generaci crossoveru Juke. Prototypy můžete potkat i u nás

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Japonská automobilka se připravuje na pokračovatele úspěšného SUV Juke. Testovací prototyp můžete potkat také na českých silničkách, stejně jako náš čtenář.

Vyjma škodovek, pár mercedesů a několika čínských prototypů nebývá zvykem, abyste nám z českých cest posílali i jiné maskované prototypy nových aut. Výjimku teď tvoří snímky černě zamaskovaného vozu, které nám zaslal čtenář Petr V.. A nebylo příliš složité v něm poznat nástupce crossoveru Juke.

Několik špionážních snímků už internetem nějaký čas koluje, stejně jako vize nezávislých grafiků postavené na jejich základech. Nissan však zatím žádné oficiální informace neprozradil. Jak ale ukazují špionážní snímky, auto co do vzhledu neprojde žádnou revolucí, půjde spíše o evoluční posun s výraznou maskou chladiče či nafouklými blatníky, jak jsme u tohoto modelu již zvyklí.

Jen připomeňme, že crossover bude posazen na platformě CMF-B, jež tvoří základ pro celou řadu modelů aliance Renault-Nissan: Nissan Qashqai, Nissan X-Trail, Renault Kadjar či Renault Koleos.

Japonská značka původně plánovala premiéru letos na podzim, nejspíše během frankfurtského autosalonu, nakonec se ale příjezd nové generace modelu Juke opozdí. V průběhu německé autoshow bychom mohli vyhlížet alespoň koncept. Produkčního auta se nejspíše dočkáme až závěrem roku, případně počátkem toho příštího. Výrobu obstará továrna v severoanglickém Sunderlandu.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - xxc
23. 6. 2019 23:46
Platforma
Odkedy tvorí cmfb základ pre kadjar a koleos a pod.? Prvý krát má byť použitá práve v novom cliu a ďalej juke, captur atď.
22. 6. 2019 23:44
To je fakt hrůza
Designově to vypadá na Nissan Livina, nedávno představeného sourozence Od Mitsubishi Xpander.:
https://www.youtube.com/watch?… :'-(
22. 6. 2019 14:51
Juke
Nissan Juke je třetí nejškaredší auto .Před ním byla Multipla,PT cruiser
Avatar - Ada je zase tady
22. 6. 2019 12:44
Dobrý příklad
Dobrý příklad, jak rendlík udělal z Nissanu Hnissan. :no: