Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan v Paříži

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Nissan zahajuje éru elektromobilů modelem nižší střední třídy Leaf. Vedle něj má premiéru koncept Townpad a dva facelifty.

Nissan Micra se sice poprvé představila už na jarním autosalonu v Ženevě, až podzimní výstava v Paříži ale předchází uvedení modelu na trh. Prodej výkonnější verze (72 kW) je naplánován na jaro příštího roku.

Elektrický model LEAF by měl být vůbec prvním plnohodnotným hatchbackem nižší střední třídy s nulovými emisemi. Jak zapůsobil na naše redaktory přímo v Paříži se dočtete ve článku Nissan Leaf: První dojmy. V USA a Japonsku se model začne prodávat již v prosinci, na vybraných evropských trzích pak na počátku příštího roku.

Oblíbený Nissan X-Trail prošel faceliftem, omlazené vozy jsou již aktuálně v prodeji.

Zajímavou novinkou na stánku Nissanu je koncept Townpod, městské elektrické vozidlo určené pro živnostníky či podnikatele, kteří by svůj „pracovní“ vůz rádi používali i ve volném čase.

Superrychlý model GT-R prošel faceliftem, tým továrních jezdců a inženýrů prý ještě naposledy testuje omlazené GT-R a ladí jeho špičkovou formu, takže se finální specifikaci (včetně potvrzení předpokládaného navýšení výkonu na 530–540 koní) dozvíme až 18. října.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
6. 10. 2010 20:56
Dotaz na novou Micru
Nova Micra ma mit mechanicky pohaneny kompresor. To nechapu, vzdyt turbodmychadlo zvysuje ucinnost motoru, kdezto kompresor naopak. Muze mi to nekdo vysvetlit?
Avatar - pelikoš
5. 10. 2010 22:32
paráda
krásná nabídka...