Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan X-Patrol: Vize japonského SUV z Azerbajdžánu

Michal Fokt
Diskuze (4)
Překvapivě dobře se do současného vkusu japonské automobilky trefil student automobilového designu na IED Torino Samir Sadikov, jenž navrhl možnou podobu příštího Patrolu.

Nissan teď hodně sází na excentrický, ale skutečně až na výjimky vcelku líbivý a svébytný design, jejich auta nyní snad ani nemusí mít logo, aby bylo k poznání, o jaký vůz jde. Řekli byste tedy, že tohle auto nenavrhl některý z designérů značky? A přitom jde o vizi ázerbájdžánského studenta designu Samira Sadikova, jenž teprve vybrušuje své schopnosti na turínském IED.

Ten se s konceptem X-Patrol perfektně trefil do současného designérského stylu Nissanu a navrhl auto, které by klidně mohlo představovat nové velké SUV Patrol, snad jen s výjimkou třídveřové konfigurace, které by asi u zákazníků neprošla. Sadikov dle svých slov vzdává hold skutečným japonským nekompromisním off-roadům a je třeba říci, že se mu to podařilo.

Nissan X-Patrol v Sadikově podání existuje v několika variantách, včetně zmíněné třídveřové, které různým způsobem řeší tvar bočního prosklení i zádě, kde se v některých verzích pamatuje i na klasické umístění rezervy do zadních dveří, pokud jde o příď , tam však má ázerbájdžánský designér jasno. Soudě podle toho, že "v barvě" je vyvedena pouze jedna varianta, právě tu asi Samir považuje za nejlepší.

Michal Fokt
Diskuze (4)
14. 8. 2013 10:26
Re: inspirace
prd, to jasně vychází z již dávno diskutovaných studií Dusteru
[odkaz]
neboli concept DCross také z roku 2012 [odkaz]

(nissan terrano...: [odkaz]
Avatar - Ada je zase tady
13. 8. 2013 17:06
Fujtajbl
Brrrrr! :no:
Avatar - Kolouš
13. 8. 2013 15:00
inspirace
... co ze mi ty predni svetla pripominaj??? aha, uz vim : [odkaz]