Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Z už má konfigurátor. Podívejte se, o co v Evropě přicházíme

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Nový Nissan Z je hodně zajímavé auto: pod kapotou má V6, která roztáčí zadní kola, a nechybí ani možnost vzít kus s manuální převodovkou. 

Konkrétně se o pohon tohoto nového sportovního kupé stará vidlicový šestiválec o třílitrovém objemu dopovaný dvěma turbodmychadly, naladěný na 405 koní (298 kW) a 475 N.m. Zní to dobře, viďte?

Smutné však je, že v Evropě se nové „zetko“ s největší pravděpodobností bohužel nebude oficiálně prodávat. Cestou k němu by ale mohl být dovoz ze Spojených států amerických. I proto nás zaujalo, že Nissan krátce poté, co v USA zveřejnil kompletní ceník, spustil také on-line konfigurátor, kde si s autem můžete pohrát a vlastně si tak vyzkoušet něco, k čemu se u nás oficiálním způsobem nedostanete.

K dispozici jsou tři verze: Z Sport, Z Performance a Z Proto Spec, přičemž u všech zájemci mohou volit mezi 6stupňovou manuální a 9stupňovou automatickou převodovkou. Ceny začínají na částce 39.990 dolarů, což je v přepočtu asi 942 tisíc korun, vrcholná varianta Z Proto Spec, dostupná v počtu pouhých 240 kusů, bez příplatků stojí 52.990 dolarů, tedy zhruba 1,25 milionů korun. U Z Proto Spec jsou poměrně omezené možnosti individualizace, na výběr je jediná barevná kombinace a jediné provedení interiéru.

Video se připravuje ...

U Z Sport a Z Performance lze vybírat z několika dvoutónových i jednobarvených provedeních karoserie a k dispozici jsou tři verze interiéru. A k mání jsou také různé stylové doplňky, třeba „závodní“ pruhy.

Tak jak byste si nový Nissan Z naspecifikovali?

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

12. 8. 2022 18:55
Re: Depehacko
nejsou. 5% jsou taxes průměrně, v Californii víc.
12. 8. 2022 10:52
Re: Depehacko
Pro evropu kazdopadne, ale cesta se vzdycky najde.

Ja jsem hlavne myslel ze ceny v US jsou vzdy bez dane (bez vsech dani) a pak to vypada jak strasne tam maj levny auta.
12. 8. 2022 06:19
Re: Depehacko
Levnější než Supra. Konkurenci moc nemá. Spis clo a možná přihlášení bude problem
11. 8. 2022 22:02
Depehacko
Jesto de DPHcko k tomu no zadny cenovy zazrak :-!
Avatar - KANKUNEN
11. 8. 2022 21:26
Ta příď je strašná,
vypadá to jako auto pro děti.