Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Noble M400? Ne, ne, přijíždí Rossion Q1!

Roman Daněk
Diskuze (1)
Zakladatel anglické stejnojmenné automobilky, Lee Noble, se rozhodl prodat práva na výrobu svých vozů do Ameriky. Rossion Automotive představuje model Q1, který vznikl na základech vozu Noble M400.

Zakladel anglické stelnojmenné automobilky, Lee Noble, se rozhodl prodat práva na výrobu svých vozů M400 a M12 do Ameriky. Novým producentem sportovních vozů je firma Rossion z amerického Ohia, která představuje rychlé kupé Q1.

Rossion Q1 vznikl na základech sporťáku Noble M400, ale na připraveném podvozku a rámu je nová karoserie. Zkušenému čtenáři jistě neunikne jistá podobnost mezi vzhledem M400 a novým vozem Q1, ale mezi hlavní rozdíly patří: americké auto má masivnější nárazník s většími vstupy, upravené zadní přítlačné křídlo a modifikovaný difuzor.

Pod kapotou zůstává benzinový šestiválec o objemu 3,0 l, původem od automobilky Ford, který dostal přeplňování v podobě dvojice turbodmychadel. Rossion ale vyměnil řídicí jednotku, upravil sání a přepracoval výfukový systém, takže Q1 má celkový výkon 331 kW (450 k), což je o 25 koní více než u M400. Maximální točivý moment je 544 Nm. Vůz akceleruje z 0 km/h na 96 km/h (60 mph) za pouhé 3,3 s.

Roman Daněk
Diskuze (1)