Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Dacia Logan za rok, nové MPV na jaře 2012

Diskuze (6)
U Dacie panuje poslední rok zdánlivý klid. Příští rok ale přijdou hned dva zásadní modely.

Dacia uvedla Logan na trh v roce 2004. Levný sedan způsobil malou revoluci a s jedním faceliftem v roce 2008 vydržel ve výrobě dodnes. Sandero předvedlo po čtyřech letech něco podobného mezi levnými hatchbacky a poslední doslova trefou do černého je loňská novinka Duster.

Letos si rumunská automobilka vybírá zaslouženou přestávku, ale v roce 2012 má v úmyslu opět zamotat konkurenci hlavu.

První novinka přijde už na jaře – MPV a odvozený užitkový vůz, zatím neoficiálně označovaný názvem Popster. Výroba má běžet v Maroku a nová modelová řada částečně nahradí užitkový Logan Van. Ukončení výroby tohoto modelu má podle rumunského tisku uvolnit výrobní kapacity pro rozšíření produkce Dusteru.

Na pařížském autosalonu 2012, tedy přesně za rok, uvidíme nástupce Loganu. O druhé generaci toho zatím příliš známo není. Šéfdesignér skupiny Renault, Laurens van den Acker, ale už dříve předeslal, že budoucí Dacie mají mít výraznější tvář.

Vsadí na racionální severský design, zatímco Renaulty budou na pohled jižansky emocionální – smyslem je jasně rozlišit obě značky, aby dokázaly zasáhnout různé okruhy zákazníků a příliš si nekonkurovaly. Právě nový Logan by měl jako první ctít toto jasné rozdělení.

Diskuze (6)
Avatar - 3_diamanty
5. 1. 2012 12:00
Re: Dacia je OK
lepsie rumunske auto so zeme romov ako ceske auto so zeme k.......v ;-)

ved to poznas ;-)
Avatar - Aladeen
16. 12. 2011 21:32
Len nie 1.2
Len aby tam dali aj iné motory než len tú 1.2 s 75k , je to proste des ..... Možno by sa hodilo 1.6 motor od Fulence alebo 1.5 diesel
6. 10. 2011 14:39
Re: Už bylo na čase
Souhlas, 9 let je dnes v automobilovém světě opravdu dlouhá doba... Jinak, už nemyslím, že bude nový Logan tak přelomový, jako tomu bylo u současné generace... Ceny aut jsou po recesi na opravdu nízké úrovni a v B-segmentu se jde níž už opravdu těžko... Stejný problém (cenu) vidím možná i u připravovaného Popstaru. Ten již nesplňuje (nebo alespoň ne v takové míře) rovnici nastavenou Loganem MCV - ultralevně za 7 místy v kabině... Každopádně, jsou to pouze jen mé domněnky, nechtěl bych nijak předbíhat...
PS: Dost zvědavý jsem na nový - severský designový směr značky...
Avatar - Ada je zase tady
6. 10. 2011 12:22
Dacia je OK
Je to osizeny rendlik, ktery si nehraje na kvalitu. Proste vozidlo ze zeme Romu. :-!
5. 10. 2011 19:03
Už bylo na čase
aby přišel nástupce Logana/MCV. Bohužel teprve za rok bude představen na IAA v Paříži a do prodeje půjde až v r. 2013, což je vzhledem k vývoji na trhu fakt hodně pozdě.
Přesto jsem zvědavý s čím Dacia (alias Renault) přijde, Duster příjemně překvapil.