Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Mazdy 3 dorazí na podzim

David Bureš
Diskuze (13)
Vzhled třetí generace japonské „trojky“ již dříve naznačily skici z patentového úřadu.

Mazda během letošního podzimu představí novou generaci modelu 3. Tvrdí to zdroje serveru Automotive News z amerických dealerství této značky. Prodej auta podle dřívějších zpráv bude zahájen na přelomu letošního a příštího roku.

Automobilu se jako první dočkají v Japonsku a USA, do Evropy nová trojka patrně dorazí o něco později.

Klíčovým trhem pro Mazdu 3 je ten americký, kde je nejprodávanějším modelem značky. Loni se v USA prodalo 123.361 exemplářů trojky, což byl meziroční nárůst o 20 procent. To je velký úspěch s ohledem na to, že současná generace debutovala už na konci roku 2008. Ke zvýšení prodejů nicméně jistě přispěl facelift, kterým automobil prošel před dvěma lety.

Nyní někteří američtí prodejci přiznávají, že část zájemců o tento model nižší střední třídy dá raději přednost kompaktnímu SUV CX-5, které už trojku v prodejích dotahuje. I letos si ale v USA trojka zatím vede lépe.

Právě na vzhled CX-5 a třetí generace šestky nová Mazda naváže. Použití křivek podle principů designérského jazyka Kodo dokázaly již skici chystaného auta z patentového úřadu.

Na tyto vozy nová Mazda 3 naváže i technikou Skyactiv. Auto použije zážehový motor 2,0 Skyactiv-G i biturbodiesel 2,2 Skyactiv-D. Hovoří se také o menších jednotkách s objemem okolo 1,6 litru. Proti současné generaci má vůz výrazně zhubnout.

David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - PeterLuk
24. 3. 2013 09:10
Re: Nová trojka
Súčasná trojka je nádherné auto s nadčasovým dizajnom, dovolím si tvrdiť, že bude vyzerať moderne aj o šesť rokov. Teda až na interiér. Ten je niç moc a tu znamená Kodo veľký posun vpred.
Avatar - PeterLuk
24. 3. 2013 09:07
Re: Bude to...
:yes: :yes:
Avatar - 3_diamanty
23. 3. 2013 20:28
Re: no asi uz viem ako bude vyzerat
ten predny prelis na blatniku 6ky tak to je dizajnova hruza desatrocia 8-s , to jednoducho nevyzera dobre... uz aj i40 to ma lepsie spravene ;-)
23. 3. 2013 14:48
Re: no asi uz viem ako bude vyzerat
no nevím - "tlama" u některých peugeotů byla podle mě opravdu hrozná a moc se to s těmito "tlamami" mazd srovnávat nedá

[odkaz]

vs.

[odkaz]

ale každý má jiný vkus a líbí se mu něco jiného, najde se spousta lidí, kterým se líbila více starší šestka než nová a obráceně, u trojky to bude zrovna tak, navíc bych řekl, že stará trojka má tu "tlamu" taky slušnou a víc podobnou peugeotu :-)
Avatar - peter_ko
23. 3. 2013 14:37
Re: no asi uz viem ako bude vyzerat
No mne to napríklad vadí... hlavne tá spodná línia s "cicíkom" dolu :no: